Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Újabb nagy lépés az automatizált mezőgazdaság felé

A CNH multinacionális befektetési csoport beszáll az Advanced Farm Technologiesba, hogy bővítse a high-tech mezőgazdasági megoldásokban lévő részesedését. A vállalat az intelligens betakarítási technológiák felgyorsításában érdekelt, ezért kisebbségi befektetéssel vásárolja be magát a kaliforniai agrártechnológiai vállalkozásba – írja a The Robot Report.

A startup az alma, az eper és más gyümölcsök robotizált betakarítására specializálódott, és most a CNH partnereként, közös K+F és kereskedelmi hasznosítás területén való együttműködéssel igyekszik előremozdítani az iparági és ökoszisztéma-innovációt. A robotizált szüretelésre való áttérés nagy lehetőség a gyümölcstermesztők számára, hogy jelentősen javítsák a termelékenységet. Az Advanced Farm Technologies megoldásaival a nagy értékű termények betakarítása akár ötször hatékonyabbá válhat.

Az Egyesült Államokban az alma termelési költségének 46 százalékát a kézi szedési munka teszi ki, az eper esetében pedig ugyanez eléri a 70 százalékot. A magas munkaerőköltségeket súlyosbítja a kézi szedéshez szükséges munkaerő folyamatosan csökkenő tendenciája.

- Hirdetés -

Az Advanced Farm Technologies rendszere számítógépes látást és gépi tanulási technológiát használ arra, hogy a lehető legjobb gyümölcsöket szüretelje le, akár nappal, akár éjszaka. A robotjai kíméletesen bánnak a terméssel, hiszen a rendszer legfontosabb elemei a gyengéd megfogóval ellátott robotkarok, ezenkívül a soros hibrid hajtásrendszer, az autonóm navigáció és az automatikus tárolóedény-kezelés. Ez az automatizált platform kiküszöböli azt is, hogy létrát kelljen cipelni fáról fára, így jelentősen csökkenti a monoton, fárasztó feladat okozta terhelést.

A CNH újabb bizonyítékkal szolgált arra, hogy technológiai területen növekedjen, és elkötelezett az ügyfelek által inspirált innováció iránt. Ez a legújabb beruházás része egy szélesebb körű stratégiának, amelynek célja, hogy élvonalbeli megoldásokat vonzzanak a portfóliójukba. Különösen igaz ez az automatizált, autonóm és fenntartható mezőgazdasági innovációkra.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology