Barion Pixel

- Hirdetés -

Uniós támogatással korszerűsít és bővít a Savaria Ipartechnika Kft.

Több mint 134 millió forintos európai uniós támogatásból környezetkímélő módon korszerűsíti gyártási technológiáját és bővíti  kapacitását a fémmegmunkálással és egyedi gépek, gépalkatrészek gyártásával foglalkozó Vas megyei Savaria Ipartechnika Kft. Gencsapátiban – közölte a cég pénteken az MTI-vel.

A Széchenyi Terv Plusz programban megvalósult projekt részeként pénteken átadták 1200 négyzetméteres gyártócsarnokukat, ahol helyet kapott két újonnan beszerzett korszerű CNC megmunkáló központ, illetve nagy pontosságú mérőberendezésekkel bővítették eszközparkjukat – írták a közleményben

A projekt 60 kilowattos napelemes rendszer megépítését is magában foglalta, amelynek köszönhetően az új üzem teljes energiaigényét megújuló energiából tudják fedezni  – részletezték.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Aszódi János, a cég tulajdonosa és ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a Savaria Ipartechnika Kft.-t 2008-ban alapították, magyar tulajdonú családi vállalkozás, jelenleg a járműiparban, az egészségiparban és az elektronikai iparban működő gyártócégek számára készítenek egyedi gépeket, gépalkatrészeket.

Tájékoztatása szerint nettó árbevételük 2019-ben 930 millió forint, 2020-ban és 2021-ben is 1,1 milliárd forint volt, tavaly 219 millió forint adózott eredményt értek el a megelőző évi 425 milliót követően.

Hozzátette: részben pályázati forrásokból, részben saját erőből fejlesztésekre fordított beruházásaik összértéke 2021-2022-ben együttesen meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

Elmondta, jelenleg 49 embert foglalkoztatnak, a fejlesztésnek köszönhetően még az idén 11 dolgozót tudnak alkalmazni, terveik között további létszámbővítés is szerepel, de a térségben kevés a megfelelő szabad szakember.

MTI

- Hirdetés -

NEW technology