Barion Pixel

Úttörő műtéti navigációs eszközt jelentettek be

A TT Electronics és a Radwave Technologies fogott össze egy, a ma elérhető technológiáknál sokkal fejlettebb és pontosabb műtéti nyomon követésre alkalmas platform létrehozásáért. A módszert olyan enyhén invazív diagnosztikai vagy terápiás jellegű feladatok során használhatják majd az orvosok, amelyek során rosszul látható a beavatkozás helye.

Az elektromágnesességen alapuló – ha tetszik – navigációs rendszer a tervek szerint tetszőlegesen alakítható lesz, hogy tökéletesen illeszkedjen a fent írt eljárások egész sorához. Úgy tervezték, hogy integrálható legyen meglévő gyógyászati és műtéti megoldásokba, és gyorsan, műtét közben is testre lehessen szabni, ha nagyobb pontosság vagy részletesebb kép kell. A rendszer kulcsalkatrésze egy vékony és könnyű antenna, ami a fluoroszkópia (nagyjából: mozgó képalkotás röntgensugarakkal) során, mezőt generálva teszi áttetszővé az alatta lévő testet, és a folyamat során is könnyen változtatható vele a megfigyelt terület mérete.

A TT Electronics lényegében szenzorbeszállítója lesz a Radwave Technologiesnak, hiszen teljes körű kapacitással rendelkezik számos érzékelő sorozatgyártásához. Az angol cég technológiáinak köszönhetően az új platform várhatóan pontosabb lesz a ma létező elektromágneses rendszereknél, amelyek napjainkban is interferenciagondokkal küszködnek, és csak elég korlátozott méretű felületen működnek.

- Hirdetés -

„Vállalatunk most már több mint egy évtizede támogatja egészségügyi és élettani tudományokkal foglalkozó ügyfeleit, mégis, a Radwave-hez hasonló gyógyászati innovátorokkal kötött együttműködéseink nagymértékben bővítik a stratégiánkat”, nyugtázta elégedetten a TT Electronics vezető munkatársa, Michael Leahan. „A megállapodásunknak köszönhetően nagyon nagy esély van arra, hogy ez a technológia felforgatja az iparágat, és sokat javít majd a betegek állapotán – ami mindkét cég közös célja.”

„Ezzel az együttműködéssel nagyon fontos mérföldkőhöz érkeztünk”, állapította meg a Radwave Technologies vezérigazgatója. Andrew Brown hangsúlyozta: a vállalata mindig is arra törekedett, hogy a legjobb technológiák és partnerek bevonásával forradalmasítsa az elektromágneses képalkotást, és a lehető legpontosabb eszközt adja a szakemberek kezébe.

- Hirdetés -

A műszert hamarosan egy nagyszabású bemutató keretében tárják a világ elé, várhatóan a TT standján, az MD&M West ipari kiállításon, Anaheimben, augusztus 10-12-én.

Gábor János, NEW technology

Forrás és illusztráció: eeNews Europe

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology