Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Úttörő önvezetőteherautó-program indult Detroitban

A szárazföldi autonóm járművek technológiáját fejlesztő amerikai Robotic Research Autonomous Industries (RRAI) vállalat megállapodott a Truck Specialized Information Services (TSIS) céggel, ami az önvezető teherautók korszakának hajnalát jelentheti Detroit térségében – olvasható a roboticsandautomationnews.com portálon.

Az RRAI-TSIS közös pilot projektjének központja a TSIS detroiti telephelye, amely egyben stratégiai csomópontként is szolgál az együttműködő felek számára. Az RRAI önvezető teherautói jelenleg konténereket mozgatnak a TSIS telepen belül, majd Detroit fontosabb vasúti pályaudvarai és a környező telephelyek között fognak ingázni.

Ez az úttörő projekt új távlatokat nyit a RRAI autonóm platformjait tekintve, és fontos célja, hogy rámutasson az autonóm technológia gyakorlati hasznára, miközben egyértelműsíti azt is, hogy a végpontok közötti távolság bővítése további előnyöket hozhat. Mindezek eredményeképpen az autonómia hatékonyabbá, biztonságosabbá és a jelenleginél nagyobb áteresztőképességűvé teheti az érintett logisztikai központok működését.

- Hirdetés -

Az RRAI-TSIS kísérleti projektjének sikere referenciaértékű lehet a tekintetben, hogy a programot kiterjesztik-e az Egyesült Államok más régióira és Kanadára is.

A TSIS további 35 kamionállomás kialakítását tervezi vasúti pályaudvarok és kereskedelmi kikötők körül, felismerve az önvezető technológiában rejlő lehetőségeket, amelyek fokozzák a logisztikai hatékonyságot és optimalizálják azok működését. Mind az RRAI, mind a TSIS izgatottan várja, hogy ez a partnerség milyen lehetőségeket kínál az áruk szállításának és kezelésének átalakítására – első körön – Detroit térségében, és idővel akár azon túl is.

Az innovatív projekt motorját az RRAI élvonalbeli technológiájának és a TSIS ipari szakértelmének praktikus elegye adja, ami akár új mezsgyét jelölhet ki az Egyesült Államokban az autonóm teherautó-közlekedés jövőjét illetően.

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology