Az XLASE®-t kifejezetten az európai piacra szánja az itthon is népszerű gyártó, a HSG. Az új márka új berendezései azoknak a kis- és középvállalkozóknak jelentenek megoldást, akik kedvező áron kívánnak lézervágót beszerezni. Az XLASE® márka a 2018. októberi EuroBLECH technológiai kiállításon mutatkozott be először, Hannoverben.

Az ipari fiber lézervágók gyártására specializálódott HSG vállalat töretlen fejlődése szembetűnő az utóbbi években. Annak ellenére, hogy a HSG ipari lézerek magyarországi forgalmazása csupán két éve indult el a Signdepot Europe Kft.-nek köszönhetően (a Kft a 12 éves tapasztalata és több mint 200 lézergép telepítése után került kiválasztásra), már széles körben elterjedt ez a technológia nálunk is. A HSG kínálatát különböző munkatípusokra specializált eszközök gazdagítják: hazai telepített referenciák között sík lézervágók, automata csőlézer és kombinált sík-cső vágók is találhatóak.

A márka nemcsak hazánkban, de az Európai Unión belüli többi országban is egyre népszerűbb, ezt mutatja az is, hogy csaknem az összes tagállamban rendelkezik hivatalos, szerződött HSG-képviselettel. A márkanévváltás néha kockázatos egy nagyobb vállalat esetén, de a HSG nem csupán a marketing szintjén tervez változást. A gyártó tudatos és dinamikus márkaépítése és üzletfejlesztése az XLASE® megjelenésével új irányt vesz, mely a tervek szerint tovább erősítheti a vállalat részesedését az ipari lézervágók piacán.

Új márka az európai cégek igényeinek kielégítésére: XLASE® 

Az új márka, az XLASE® tovább növeli a HSG-gépek alapfelszereltségét, kínálatával pedig kifejezetten a nyugat-európai igényekre fókuszál. A magas szintű műszaki tartalom mellett az új XLASE® gépek tovább fejlődnek a munkavédelem területén is.

A németországi székhellyel és vezetéssel elindított márka új lézervágói TÜV-Rheinland certifikációval rendelkezik, amely komoly előrelépés a HSG életében. Változást tehát nemcsak műszaki, hanem üzleti területen is hozott. Az XLASE® GmbH székhelye jelenleg Hamburgban található, és egyelőre kifejezetten vezetői feladatokat lát el, de később disztribúciós, logisztikai tevékenységekre is kiterjed majd a hatáskörük. A német menedzsment munkája kiemelt szerepet kap a termékek minősége és az európai hálózat stabilitásának szempontjából is, illetve kihat a további növekedésre és fejlesztésre, tovább öregbítve a márka hírnevét. Fontos azonban az is, hogy a tulajdonosi háttér és a gyártás változatlanul a HSG vállalatnál marad, így a már jól ismert, erős bázist jelentő globális rendszerről sem kell lemondania az Unión kívüli vevőkörnek.

Az átállás nem egyik pillanatról a másikra történik, a bevezetési időszak alatt – ami kb. fél évet vesz igénybe – még találkozhatunk a HSG nevével a különböző kommunikációs csatornákon. Mivel már jelenleg is több mint 12 európai HSG-képviselet működik, az átállás nem egyszerre megy végbe.

Új gépek és lehetőségek, változatlan árak

Az új XLASE® berendezések magasabb szintű alapfelszereltséggel rendelkeznek, de az ár vagy változatlan marad, vagy csak nagyon csekély mértékben emelkedik. Ez jó hír, hiszen a HSG /XLASE®/ árelőnye így megmarad, miközben most már nemcsak a minőség, de a felszereltség és a munkavédelmi szempontok terén és üzleti vonalon is egyre inkább elmosódnak a különbségek a többi piacvezető márkához képest.

Az új mérföldkő: G3015X

Az új XLASE® G3015X berendezés rendkívül kompakt, moduláris kialakításának köszönhetően könnyen szállítható, telepíthető és szervizelhető. A G3015X a többezres darabszámban telepített G3015A típus továbbfejlesztett változata, új, tökéletesen zárt burkolattal, 120m/min-ről 140m/min-re növelt sebességgel, hatékonyabb elszívással és továbbfejlesztett kezelőszoftverrel.

Az új “XCon X” vezérlőrendszert egy modern és intuitív felhasználói felület jellemzi, amely minden szálas lézeres vágórendszerhez használható és megfelel a legfrissebb interfész szabványoknak.

Az új lézervágófej, a KLINGE, kiemeli a gépgyártó kompetenciáját a lézer-optikai mezőnyben is: a teljes vágófejet, beleértve a távolságérzékelőket házon belül fejlesztették ki és garantálja a lehető legjobb kompatibilitást a géppel. Az eredmény a maximális megbízhatóság és teljesítmény, valamint a vágási folyamatok okos támogatása. A KLINGE vágófej akár 8 kilowatt teljesítményű fiber fémvágó lézergépekhez is rendelkezésre áll. A gyár a KLINGE mellett továbbra is megtartja a német Precitec lézerfejeket is.

Támogatás, hosszú távon is

A Signdepot Europe Kft biztosít minden olyan támogatást ügyfelei részére, amellyel biztonságban tudhatják az üzletmenetet. Az ún. Full service minden üzembe helyezett gép mellé jár. Biztosítják a beüzemelést, teljes körű oktatást, dokumentációt és magyar nyelvű szoftvert (meghatározott modellek). A telepítést követően az ügyfelünk évek múlva is számíthat a támogatásra és saját magyar szervizünkre, mely már több mint 12 éves tapasztalattal rendelkezik.

xlase.hu
signdepot.eu