Barion Pixel

A Foxconn pályára állította első két műholdját

Az elektronikai óriás a SpaceX legújabb rakétájával és a német Exolaunch indítórendszerével indította útnak a szatelliteket, a PEARL-1H-t és a PEARL-1C-t. A műholdak a vállalat technológiáit tesztelik szélessávú kapcsolatokra, valamint a következő generációs 5G és 6G mobilhálózatokra.

A műholdas összeköttetés kulcsfontosságú képesség a Foxconn számára, mivel éppen azon dolgozik, hogy betörjön az elektromos önvezető autók üzletágába is, így feltétlenül szüksége lesz adatszolgáltatásra a járművek felé és a járművek között. A projekthez a kínai Geely autógyártó szolgált mintául, hiszen ők ugyanezen okból építenek saját műholdkonstellációt.

Az üzemeltetésben a kisméretű műholdak küldetésirányítási és telepítési szolgáltatásainak globális szolgáltatója, a Exolaunch lesz a Foxconn segítségére – áll a cég közleményében. Van rutinjuk: eddig több mint 320 műholdat állítottak alacsony Föld körüli pályára (LEO) saját telepítési technológiával. Az Exolaunch környezetbarát orbitális transzferjárművek sorozatát is fejleszti, amely a Reliant névre hallgat, és utolsó mérföldes műholdszállításhoz, űrbeli logisztikához és űrszemét eltávolításához használható. Az Exolaunch elkötelezett amellett, hogy elérhetőbbé tegye a világűrt, és elősegítse annak biztonságos, fenntartható és felelősségteljes használatát.

- Hirdetés -

Gábor János NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology