Barion Pixel

A holdraszállást ünnepli a Puli

Idén lesz 50 éve, hogy Holdra szállt az Apolló 11. A BVK Be Smart versenyének egyik nyertese, a magyar űreszközt fejlesztő Puli Space Technologies július 21-én délután a margitszigeti Holdudvarban rendez nemzetközi konferenciát az évforduló megünneplésére.

A rendezvény sokkal többnek ígérkezik, mint múltidézés: a hangsúly az egyre nagyobb teret nyerő holdi robotikus felderítőexpedíciókon lesz. Bemutatják az új technológiai és üzleti elképzeléseket: mi várható a következő néhány évben, és milyen lehetőségekre számíthatunk a következő fél évszázadban a ciszlunáris gazdaságban. Az űrügynökségek tervei mellett a magánkezdeményesekről és PPP-projektekről is szó esik majd.

Aktív, a jelent és a jövőt formáló piaci szereplők beszélnek majd tapasztalataikról és terveikről, és szó esik a projektek inspiráló, ismeretterjesztő szerepéről is. A részletes program a backtothemoon.pulispace.com oldalon található, regisztrálni itt lehet.

- Hirdetés -

A Puli egyébként jó úton van afelé, hogy valóban eljusson a Holdra: partnerük, az Astrobotic 79,5 millió dolláros megbízást kapott a NASA-tól. Ez azt jelenti, hogy az Astrobotic záros határidőn belül le fogja zárni a missziós tervet, és a Pulinak is meg kell mondani, mit tud feltenni technikailag és anyagilag a leszállóegységre. A startup addig is nagy erőkkel keresi a támogatókat az első magyar, Holdra küldendő űreszközhöz.

bvk.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology