Barion Pixel

A Seco hidraulikus befogók és szűkítőhüvelyek egyszerűsítik a szerszámok befogását

A gyártóknak a megmunkálási kihívásokat költséghatékonyan kell megoldaniuk. A Seco ezt a célt szem előtt tartva három változatban teljes körű választékot kínál a hidraulikus befogókból és a hozzájuk tartozó szűkítőhüvelyekből, amelyek mindegyike különféle méretű szerszámszárakat képes befogni, hogy a gyártók csökkenthessék a szükséges szerszámok mennyiségét. A 360°-os szerszámszárbefogó az erő és a precíz központosítás révén a Seco hidraulikus befogók és a szűkítőhüvelyek megbízhatóságot, kivételes megmunkálási teljesítményt és maximális szerszámélettartamot biztosítanak.

Egyszerűen használható és sokoldalú

Az egyszerű, könnyen használható, sokoldalú szerszámbefogásért a Seco hidraulikus befogók HC Conventional (hagyományos), HCR Reinforced (megerősített) és HCS Slim (karcsú) változatban érhetők el. A HC Conventional változat precíziós tartást biztosít fúráshoz, dörzsárazáshoz és könnyű maráshoz. Univerzális megoldásként a HCR Reinforced változat hatékony tartást biztosít minden alkalmazáshoz a HSM-től a HPM-ig, valamint mindenféle szerszámszártípushoz, mint például hengeres, Weldon és Whistle Notch. A HCS Slim tartó ideális a mély, keskeny alkatrészüregek eléréséhez az 5 tengelyes, nagy sebességű megmunkálás során.

- Hirdetés -

„A bonyolult szerszámbefogó rendszerek nemcsak különleges karbantartást és képzést igényelnek a kezelő sérülésének elkerülése érdekében, de növelik a munka elvégzésének idejét és költségét is” – mondta Yves Heitz, a Seco termékmenedzsere. „A Seco hidraulikus befogók és szűkítőhüvelyek kiküszöbölik a kockázatokat és a plusz karbantartási igényeket, ezáltal a felhasználók gyorsabban elvégezhetik a vágást, ugyanakkor a sokoldalú szerszámbefogók révén csökkenthetik a szükséges szerszámok mennyiségét.”

A Seco hidraulikus befogókhoz használható 05HC hornyolt szűkítőhüvely lehetővé teszi, hogy egy adott befogó különböző szárátmérők kezelésére alkalmas legyen, így a forgácsolószerszámok széles választékának megfelelő rugalmasságot biztosít. Szerszámon keresztüli vagy perifériás hűtési funkciókat biztosítanak, és metrikus vagy hüvelyk méretű szerszámokkal működnek.

- Hirdetés -

Alacsony ütés és nagy pontosság

Heitz szerint nagy forgási sebesség esetén a szerszámbefogó ütésének korlátozása rendkívül fontos. Akár 25 000 ford/perc fordulatszámon végzett megmunkálás esetén a Seco hidraulikus befogók és szűkítőhüvelyek minimálisra csökkentik az oldalütést és az általa okozott rezgést. A felhasználók a különleges szerszámbefogók extra költsége nélkül élvezhetik a problémamentes szerszámbefogás előnyeit.

A rezgés korlátozása érdekében a Seco hidraulikus bef belső tartályokat tartalmaznak, amelyekben az olaj erős, 360°-os szerszámbefogó erőket hoz létre, és természetes rezgéscsillapító rendszerként működik; a rögzítéshez mindössze egy hatlapfejű csavart kell egyszerűen elforgatni. Ezenkívül a precíz központosítás és nagy tartóerő érdekében a szűkítőhüvelyek egyenletesen és teljesen összenyomódnak a szerszámszárak körül.

A hornyolt szűkítő hüvelyek tömített és hűtőcsatornás változatban kaphatók, és a hidraulikus befogók a Seco összes menetfúrójához használhatók. A befogók kompatibilisek az összes széles körben használt szerszámgéporsó-típussal, beleértve a következőket: HSK, DIN, BT, BT Taper/Face (kúp/sík), CAT.

Kúpos/sík és hengeres, egyenes szárak. A metrikus szárral felszerelt szerszámok közvetlenül a befogó belső átmérőjéhez illeszkednek, míg az hüvelyk méretű szárak befogása szűkítőhüvelyekkel történik.

secotools.com

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology