Barion Pixel

A SUSE nyílt és rugalmas infrastruktúra-platformmal támogatja a távközlés modernizációját

A SUSE új, vezető telekommunikációs szereplőkkel együttműködésben kifejlesztett platformja rugalmas alapot biztosít ahhoz, hogy a szolgáltatók hálózati infrastruktúrája képes legyen megfelelni a jövőbeni igényeknek is.

A SUSE bejelentette a SUSE Adaptive Telco Infrastructure Platform (ATIP) bevezetését. A kifejezetten a távközlési vállalatok számára kifejlesztett edge computing megoldás lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy felgyorsítsák hálózataik modernizációját. A telekommunikációs szektorban elvárt teljesítményre optimalizált nyílt és rugalmas infrastruktúra könnyen alkalmazkodik a jövőbeli igényekhez, és egyszerűsíti az üzemeltetés skálázhatóságát.

A piacon jelenleg kapható megoldásokkal ellentétben az ATIP-ot az alapoktól kezdve úgy építették fel, hogy megfeleljen a távközlési edge felhasználási terület igényeinek. A megoldás gyors bevezetést tesz lehetővé a telekommunikációs infrastruktúrához készült, nagymértékben skálázható és programozható felügyeleti megoldásnak köszönhetően. A SUSE a nemzetközi nyílt forráskódú infrastruktúra-szoftverek piacának legnagyobb európai szereplőjeként a platformot szoros együttműködésben fejlesztette ki a vezető európai távközlési szolgáltatókkal, köztük a Deutsche Telekom, az Orange, a Telecom Italia, a Telefonica és más vállalatokkal.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A telekommunikációs infrastruktúra kilátásai gyorsan változnak, és gyakran nehéz előre megjósolni, mi várható. A szolgáltatók testre szabható megoldásokat keresnek, amelyek segítik őket a meglévő hálózataik modernizálásában, az 5G hálózatok gyors kiépítésében és a nyílt keretrendszerek, például az Open RAN bevezetésében, miközben a hálózataik modularizációjáról is gondoskodniuk kell. A rugalmas és adaptálható infrastruktúrának köszönhetően az ATIP képes felkészíteni a legújabb generációs hálózatokat az olyan modern alkalmazások és felhasználási esetek támogatására, amelyek az 5G, a Multi-Access Edge Computing és az általános Edge Computing technológiáknak köszönhetően terjednek el. Az ATIP segítségével távközlési ügyfeleink jelentős sikereket érthetnek el ebben a rendkívül versenyképes környezetben” – mondta Keith Basil, a SUSE Edge megoldásokért felelős vezérigazgatója.

Időtálló megoldás

- Hirdetés -

A SUSE ATIP magában foglalja a legfontosabb infrastruktúra-elemeket, beleértve a Linux és a Kubernetes rendszereket, a biztonsági megoldásokat és a menedzsmenteszközöket. A szolgáltatók a testre szabható egységeket könnyen alkalmazhatják számos különféle felhasználási területen, mobil és vezetékes hálózatokban egyaránt. Mivel az ATIP a hardverek széles skáláját támogatja, a vállalatok meglévő infrastruktúrájukra hagyatkozhatnak, ami minimalizálja a kockázatokat. A megoldás tervezésénél kiemelt figyelmet szenteltek a modularitásnak és rugalmasságnak, hogy az hatékonyan támogassa az olyan előremutató felhőalapú keretrendszereket, mint például az LF Europe Sylva projektje.

Telekommunikációs igényekre szabott teljesítmény

A SUSE ATIP minden szinten garantálja a távközlési szektorban elvárt teljesítményt. Operációs rendszere biztosítja a gyors adattovábbítást és -feldolgozást, valamint a valós idejű reakcióidőt. A Kubernetes gondoskodik a teljesítményérzékeny alkalmazások optimális futtatásáról, a SUSE NeuVector pedig a teljes életciklusra kiterjedő biztonságot nyújt a konténerek számára. A további előnyök között megtalálható:

  • Edge környezetekhez készült felépítés, ami optimális teljesítményt biztosít a hagyományos rendszerekkel járó nehézségek nélkül: A SUSE ATIP „könnyűsúlyú” Kubernetes disztribúciókat kínál, amelyek jól használhatók a korlátozott erőforrásokkal ellátott eszközökön vagy szigorúan szabályozott környezetekben, távoli helyszíneken működő berendezéseken. A Linux rendszer a konténerek és mikroszolgáltatások támogatására optimalizált, ezáltal ideális konténer- és virtualizációs hoszt a peremhálózatokon. A megoldás minden eszköz számára integrált, az adatközpontokban megszokott, magas szintű biztonságot nyújt a teljes infrastruktúrában, az alkalmazásoktól kezdve a Kubernetesen át az operációs rendszerekig.
  • Távközlésre optimalizálva: A SUSE a Kubernetes és a Linux rendszereket a telekommunikációs funkciók igényeire szabta, így a szolgáltatások az alattuk működő hardverfunkciók alapján ütemezhetők, emellett a rendszer közvetlen hozzáférést biztosít a hálózati interfészekhez a Kubernetes Podokból, továbbá lehetővé teszi a hardverek széles körének alkalmazását, és támogatja a specifikus távközlési protokollokat.
  • Moduláris: A megoldást úgy alakították ki, hogy többszállítós környezetben is jól lehessen alkalmazni, és olyan modulokat tartalmaz, amelyek a szolgáltatók igényeinek megfelelően együtt vagy külön-külön is használhatók.
Skálázható működés egyszerűen

A SUSE ATIP kiaknázza a Rancher Prime piacvezető Kubernetes-kezelési megoldás előnyeit, amely népszerűségét egyszerű használatának, terhelhetőségének és az általa kínált kiemelkedő felhasználói élménynek köszönheti. A SUSE kulcsfontosságú fejlesztésekkel egészítette ki a Rancher Prime-ot, hogy hatékonyan támogassa a távközlési felhasználási eseteket, az alábbi előnyöket nyújtva:

  • Gyorsabb bevezetés: Az ATIP a GitOps-ra támaszkodva segíti a felhasználókat akár több ezer Kubernetes-fürt egységes telepítésében és egyszerű kezelésében. A CNCF Cluster API integrációjának köszönhetően a szolgáltatók tovább gyorsíthatják a folyamatot olyan programozott API-kkal, amelyek egyúttal gyártósemleges integrációs pontként is szolgálnak.
  • Egységes kezelés: A megoldásban egyetlen vezérlőpulton kezelhetők a Linux és a Kubernetes rendszerek. Ezáltal csökkenthetők a működési költségek és az adminisztrációs terhek, miközben az életciklus-műveletek hatékonysága jelentős mértékben nő.
  • Üzembe helyezés távolról: A megoldás segítségével anélkül üzembe helyezhetők a vállalati felhasználásra szánt edge hardverek, hogy képzett műszaki személyzetre lenne szükség a helyszínen. Elegendő, ha biztosítják az áramellátást és a hálózatot, illetve bekapcsolják az eszközt, a szoftver önállóan elvégzi a többit, további költségeket takarítva meg ezáltal.

„Együttműködésünk a SUSE-val régóta tart, mellyel kapcsolatban jó tapasztalataink vannak. Az SLE Micro, a SUSE Manager és a Rancher megoldások használatának köszönhetően teljes mértékben automatizálni tudjuk az edge felhőrendszerünk frissítéséhez szükséges telepítéseket” – mondta Danny Al-Gaaf, a Deutsche Telekom felhőtechnológiákért felelős vezetője.

Bővebb információk a SUSE távközlési megoldásairól és edge-innovációiról

SUSE

- Hirdetés -

NEW technology