Barion Pixel

A vezető pozíció a folyamatos fejlődéssel érhető el

Már hatodik alkalommal rendezték meg a Modern Gyárak Éjszakája programsorozatot 2022. november 11-én, amelyet a Kulturális és Innovációs Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezett. A NEW technology magazin stábja az ISCAR HUNGARY Szerszámgyártó és Szerszámkereskedelmi Kft. üzemébe látogatott Nagytarcsára.

Az ISCAR precíziós keményfém fémmegmunkáló szerszámokat gyárt. A magyarországi üzem főként egyedi szerszámgyártásra specializálódott, amely rendkívül széles palettával rendelkezik. A Nagytarcsán található üzemükben a legmodernebb speciális forgácsolószerszámokat állítják elő. A Modern Gyárak Éjszakája eseményen betekintést nyerhettünk, hogyan zajlik a speciális tömör keményfém szerszámok, keményfém lapkák és kombinált szerszámok gyártása. A látogatás során láthattuk a vállalat modern termelési folyamatait, illetve az ipar 4.0 megoldásait. Az előadás során pedig hallhattuk, hogyan tartanak lépést az ipar folyamatos fejlődésével.

„Az ISCAR nagy hangsúlyt fektet a fejlesztésekre” – mondja Kertai Krisztián, a vállalat kereskedelmi igazgatója. „A standard szerszámok esetében egyre inkább támaszkodunk a 3D nyomtatásra, amelyet az izraeli és a német gyárainkban már alkalmazunk is. E technológiának köszönhetően gyorsabban készülhetnek szerszámok, és a gyártás során keletkező hulladék mennyisége is kevesebb. Továbbá a fejlesztéseink közül kiemelkedik a NEOLOGIQ szerszámcsalád, amely tovább tökéletesíti a megmunkálást” – mutatja be fő fókuszterületeket az ISCAR szakembere, majd hozzáteszi: „Minél modernebb, minél hatékonyabb gépekkel és emberekkel történő munka, valamint az újdonságokra való nyitottság, illetve a folyamatos tanulás jelentheti a sikert. Ezen filozófia mentén dolgozunk a magyarországi üzemünkben.”

Némethi Botond, NEW technology magazin

Érdemes elolvasni
NEW technology