Barion Pixel

Ajtót nyitnak a lean világára

A Leannovation Egyesület a lean, minőség- és folyamatmenedzsment, valamint a szervezetfejlesztés területén nyújt támogatást partenereinek. Tevékenységük a professzionális, minőségi és komplex munkavégzés mellett a biztos szakmai tudásukra, maximalizmusukra és a szervezettségükre alapoz. A XXX. Nemzeti Minőségügyi Konferencián az általuk képviselt filozófia fontosságáról beszélt Pető Sándor, a Leannovation Egyesület alelnöke, folyamatfejlesztési, lean szakértő.

„2005 óta Váthy Edit munkatársammal aktívan alkalmazzuk és tanítjuk a lean koncepciót, a kaizen szemléletet. Az AOTS szervezésének köszönhetően első kézből gyűjthettünk tapasztalatokat Japánban. A kint megszerzett tudás megosztására rengeteg inspirációt gyűjtöttünk, s el is indítottuk a szervezetünket, amelynek a célja, hogy minél szélesebb körű ismeretet adjunk át a szakmai érdeklődőknek. A japán munkakultúra számos ötletet ad és felfrissíti az elmét. Lehetőség nyílik arra, hogy eredeti forrásból tanuljuk meg mindazt, amit a könyvekben olvashatunk. A helyi vállalatok látogatásakor, támogatásakor a gyakorlatba ültetve láthatjuk az eddigi elméleti koncepciókat” – magyarázza Pető Sándor.

A szemléletmód népszerűsítése, az inspiráció átadása érdekében 2014-ben életre hívták a Budapest Lean Coffee fórumot, melynek keretében szakmai rendezvényeket, előadásokat szerveznek a lean tudás megosztására és terjesztésére. Minden hónap első szerdáján tartanak beszélgetéseket, amelyben különböző, a szakmát érintő kérdéseket, problémákat vitatnak meg. Olyannyira sikeresnek bizonyult e kezdeményezés, hogy 2021 májusától Leannovation Egyesületként folytatják tevékenységüket. A Budapest Lean Coffee mellett már további három helyszínen is tartanak fórumokat, Debrecenben, Kecskeméten és Győrben.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Budakalászi képzési központban  autentikus környezetben végezzük nyílt képzéseinket, azaz megtalálhatók nálunk a japán kultúra motívumai. Az edukáció során a gyakorlat óriási szerepet játszik. Az alumni programunknak köszönhetően pedig olyan szakmai hátteret biztosíthatunk, amely komoly tapasztalatokra épít. A továbbiakban is arra törekszünk, hogy minél szélesebb kör számára adjuk át tapasztalatainkat, és a lean ajtaja mindenki előtt nyitva álljon” – hangsúlyozza Pető Sándor.

- Hirdetés -

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

NEW technology