Barion Pixel

Apró, érintésmentes eszközzel tölthetők az önvezető robotok

A Wiferion új terméke, az etaLINK 1000 a robottöltő rendszerek legújabb és minden bizonnyal legkisebb változata: önvezető robotokba (AMR) építve a töltőegység mindössze 160 mm-es, így 36 százalékkal kisebb, mint a vállalat ez után következő egysége, az etaLINK 3000 – számolt be a The Robot Report.

Az etaLINK 1000 célja, hogy nagy pozicionálási tűrést és karbantartásmentes működést biztosítson, valamint egy másodperc alatt beindítsa az energiaátvitelt a dokkoló és az AMR között. Kompakt, kisebb méretű robotok számára biztosít elegendő töltést, és 1 kW villamosenergiát érintkezés nélkül is képes átadni.

„Az elmúlt három évben több mint 8000 darab 3 kW-os és 12 kW-os rendszert adtunk el. Ügyfeleink viszont jelezték, hogy lenne igény egy kisebb méretű változatra, ami kisebb robotok táplálására szolgálhatna. Az etaLINK 1000 válasz erre a kihívásra” – magyarázta Matthieu Ebert, a Wiferion észak-amerikai alelnöke.

- Hirdetés -

Az új eszköz automatikusan indítja el és állítja le az érintésmentesen 93%-os pontossággal célba juttatott töltést. A készüléket a vállalat szerint egy egyszerű „plug-and-play” beállítással könnyen és gyorsan üzembe lehet helyezni.

A cég székhelye Németországban található, de az év elején Chicagóban is alapítottak egy vállalatot. Az új telephely segít a Wiferionnak a szállítási idők rövidítésében, a helyszíni szolgáltatások és a terméktámogatás javításában, valamint az észak-amerikai vállalatok számára nyújtott tanácsadásban.

A Wiferion töltőegységei sok olyan ágazatban használhatók, ahol kisebb áruszállító robotokat üzemeltetnek. A vállalat célja, hogy kiküszöbölje a más összetett töltőrendszerekkel járó meddő töltési időket, leállásokat és költséges karbantartásokat. Robottöltő rendszereinek teljes sorozata az etaLINK 1000, 3000 és 12000 modelleket tartalmazza. Az etaLINK 12000 már vezető nélküli szállítórendszerek, ipari célú teherautók és mobil robotok lítiumion- akkumulátorainak folyamat közbeni töltését is lehetővé teszi.

Gábor János, NEW technology

NEW technology