Barion Pixel

Automatizált tisztítóállomást kapott a Flexiv robotkarja

A magát ember inspirálta adaptív robotokkal és általános célú robotikai megoldások fejlesztésével pozicionáló Flexiv továbbfejlesztette Grav Enhanced fantázianevet viselő markolókarját. Így a hozzá tartozó, automatizált állomáson gyorsan és könnyedén tisztítható az eszköz – írta a Robotics & Automation News.

A gekkó ihlette Grav Enhanced robotkar sajátossága, hogy könnyűszerrel fel tud emelni olyan gömb alakú tárgyakat is, amelyek kifognának egy klasszikus markolókaron. A nemrég bemutatott fejlesztés jelentősége – többek között – abban áll, hogy a tisztítóállomással bővült, 5 kilogrammos súlykorlátig bármilyen tárgy megemelésére képes markolószerkezet akkor is képes „kézben tartani a dolgokat”, ha azon a tapadást gátló szennyeződés található.

A Grav Enhanced kar és a Cleaning Station tisztítóberendezés kombója jelentősen növeli az emelési hatékonyságot, és számos ágazatban bővíti a Flexiv adaptív robotok hatékony alkalmazását. A különleges kialakítású markolókar a kosárlabdától a dobozon át a plüssfiguráig és tornacipőig bármilyen formájú tárgyat képes megemelni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A karhoz társított Cleaning Station automatikusan gondoskodik a markolóujjak tapadóbevonatáról, így a berendezés nonstop maximális hatékonysággal üzemeltethető. Ez a tulajdonság kiváltképp hasznos olyan munkakörnyezetben, ahol a mozdítandó testek nagyobb szennyeződésnek vannak kitéve. Mivel a szerkezet teljes tisztítási folyamata kevesebb mint öt másodpercet vesz igénybe, ipari környezetben is kiválóan alkalmazható.

Hao Jiang, a Flexiv termékfejlesztési igazgatója úgy véli, innovációjuk újradefiniálja a tárgyak mozgatására specializálódott cégek játékszabályait. A szabványos ragasztószalagot szilikonhengerrel kombináló technológia működési mechanizmusa ahhoz hasonlítható, ahogyan a szöszhenger eltávolítja a ruhákról a hajszálakat és a szöszt.

- Hirdetés -

Ha a markoló különösen szennyezett tárggyal találkozik, a Rizon robot az erőérzékelés és a mesterséges intelligencia kombinációjával érzékeli, hogy csökkent a kar tapadási ereje, így automatikusan aktiválja a tisztítóállomást.

A Flexiv innovációja új távlatot jelent a robotizált kezelési megoldások piacán, és egyben fémjelzi a gyártó elkötelezettségét, hogy folyamatosan sokoldalú, hatékony és rendkívül alkalmazkodó megoldásokkal rukkoljon elő.

Vörös István, Okosipar.hu

- Hirdetés -

NEW technology