Barion Pixel

AZ OMRON kiadja az új FH-SMD sorozatú 3D vizuális érzékelőt a robotkarok számára

A vizuális érzékelő az emberhez hasonló érzékelést és rugalmasságot tesz lehetővé az alkatrész-válogatás automatizálásához

AZ OMRON FH-SMD érzékelői egy robotra szerelhetők fel, hogy három dimenzióban ismerjék fel a véletlenszerűen elhelyezett (ömlesztett) alkatrészeket, lehetővé téve a helytakarékos összeszerelést, ellenőrzést és a hagyományos robotok által nehezen kezelhető tárgyfelszedést és -elhelyezést, miközben javítják a termelékenységet. AZ OMRON a robotokat és az automatizálási eszközöket ötvöző teljes megoldások révén újításokat vezet be a gyártási helyszíneken.

A munkaerőhiány miatt a gyártók olyan módszereket keresnek, amelyekkel automatizálhatók a tapasztalt munkavállalók érzékeire támaszkodó folyamatok, például a termékválogatás. Az új FH-SMD sorozatú 3D képfeldolgozó érzékelő kicsi és elég könnyű ahhoz, hogy egy robotkarra lehessen szerelni, így nincs szükség speciális felszerelésekre, ezáltal helyet takarít meg. Az érzékelő elmozdítható a nézőpontok megváltoztatásához és az alkatrészek könnyű felismeréséhez, csökkentve a holttereket és megbízható érzékelést biztosítva. Ezen kívül az újonnan kifejlesztett 3D mérési technológia lehetővé teszi az alkatrészek kb. 0,4 másodperc * 1 alatt történő érzékelését, az alaktól és a helytől függetlenül. A nagy tömegű alkatrészek összeszerelése (például az autóipari alkalmazásokban) zökkenőmentesen automatizálható.

Főbb jellemzők és előnyök
1. Kicsi és könnyű 

A robotkarok kis és könnyű 3D-s vizuális érzékelője helyet takarít meg a beszereléshez. Nincs szükség nagy szerelőberendezésekre vagy nagyobb elrendezési változtatásokra, amelyek más 3D vizuális érzékelőkhöz szükségesek. Könnyen szállítható, és több helyről is rugalmas alkatrész-kiszedést tesz lehetővé.

2. Gyorsabb ciklusidő az emberszerű sebességnek és rugalmasságnak köszönhetően 

A nagy sebességű érzékelés körülbelül 0,4 másodperc*1 alatt teszi zökkenőmentessé a tárgyfelszedést. A nagy sebességű érzékelést 3D mérési technológia biztosítja 3D alakú képek és 3D felismerési technológia létrehozásához, hogy meghatározza a célpontok helyzetét és pózát.

3. Egyszerű beállítás kézikönyvek nélkül 

A varázslók lépésről lépésre végigvezetik a felhasználókat a tárgyfelszedési alkalmazás beállításán, a kamera beállításától a kalibrálásig.

*¹ A 3D mérés és 3D felismerés teljes ideje az általunk meghatározott feltételek mellett.

További információ

OMRON

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology