Barion Pixel

Az OMRON új kobotkarja 20 kilogramm hasznos teherrel is elbír

A vállalat az OMRON TM20 kobotkarral bővítette kollaboratív robottermékcsaládját. Az eszköznek nemcsak 20 kilogramm teherbírása, hanem 1300 milliméteres hatótávolsága is impozáns – méltatja az új terméket a The Robot Report. Az OMRON TM kobotok termékcsaládja mostantól hat együttműködő robotkarral rendelkezik, amelyek maximális hasznos teherbírása 6-20 kilogramm. A legújabbat is úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen együttműködjön más OMRON termékekkel, köztük szenzorokkal, vezérlőkkel és szoftverekkel, így a cég átfogó automatizálási megoldást kínál vele az ipari ügyfelek számára. A robot a TMflow rendszerben néhány kattintással és behúzással beprogramozható, vagyis rendkívül felhasználóbarátnak mondható.

Az OMRON TM termékcsalád többi tagjához hasonlóan a TM20 is bevethető autonóm mobil robot (AMR) platformokon, mint mobil mozgatóeszköz. A gép speciális csuklóburkolatokkal is fel van vértezve – ezek megvédik a korróziót okozó olajoktól és más veszélyes anyagoktól, szennyeződésektől, valamint alkalmassá teszik gépkezelői alkalmazásokban történő használatra is. Az OMRON szerint a 33 kilogramm össztömegű, akár 1,3 m/s-os sebességgel dolgozó TM20 számos megoldáshoz, de különösen raklapozáshoz kiváló, hiszen a termékcsalád többi tagjához hasonlóan nagy hatótávval és teherbírással rendelkezik.

 „Izgatottan várjuk az OMRON TM20 bevezetését, amely bővíti a kobotcsaládunk képességeit, és lehetőséget ad az ügyfeleknek a nehéz hasznos terhekkel dolgozó alkalmazások automatizálására” – lelkendezett Fernando Vaquerizo, az OMRON Europe kobot termékmarketing-menedzsere. „Az OMRON TM20-at úgy terveztük, hogy könnyen használható, megbízható és biztonságos legyen. Felmenti a kezelőket a nehéz emeléssel járó feladatok alól, miközben biztonságosan dolgozik emberek közelében.”

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology