Barion Pixel

Az új Vodafone Super WiFi-vel oda is elérhet az otthoni internet, ahova eddig nem

Már havidíjjal is igényelhető a jelerősítő eszköz

A szélessávú internetnek köszönhetően gördülékeny lehet az otthoni munkavégzés, vagy éppen moziteremmé változhat a nappalink – feltéve, hogy az internetelérés mindenhol megfelelő a lakásban. A nagyobb távolságok, vastag falak, emeletek és a kiszolgált eszközök nagy száma mind csökkenthetik a WiFi jelerősségét, emiatt előfordulhat, hogy a lakás egyes pontjaiba egyáltalán nem, vagy csak nagyon gyengén jut el a jel. Ezt orvosolja a Vodafone Super WiFi szolgáltatása, amivel a pincétől a padlásig elérhet a gyors és megbízható szélessávú internet. A percek alatt, egyszerűen installálható eszköz február 1. és március 31. között 30%-os havidíj kedvezménnyel juthatnak hozzá a Vodafone One ügyfelek.

A Vodafone új Super WiFi szolgáltatása egy WiFi-jelerősítő eszköz, amely a routerre beérkező jelet továbbítja a lakás addig rosszul lefedett pontjaira. Az eszközt áramforrás közelében kell elhelyezni, azonban gigabit sebességű internetcsomag esetén nem kell a routerrel fizikailag összekötni és akár már egyetlen jelerősítő is elegendő lehet az árnyékolt helyek megszüntetéséhez. Egyéb internetcsomagok esetében az első Super WiFi jelerősítőt és a modemet egy ethernet kábellel össze kell kötni, azonban a további jelerősítők szintén vezeték nélkül továbbítják a jelet.

A Super WiFi egy Mesh WiFi hálózati rendszer, ami azt jelenti, hogy az eszközök azonos hálózati névvel és jelszóval alkotnak egységes, közös hálózatot. Ennek köszönhetően a felhasználó nem érzékeli, hogy éppen melyik eszköz segítségével kapcsolódik a hálózatra, és váltáskor sem szakad meg a kapcsolat, az internetelérés így folyamatos, stabil és erős lehet. A kényelmes, felhasználóbarát megoldás mellett a Super WiFi a legújabb WiFi 6 technológiát alkalmazza, mellyel nagyobb sávszélességet és alacsonyabb válaszidőt biztosít a korábbi WiFi technológiákhoz képest. A készülék a Vodafone TV-vel is kompatibilis, melynek köszönhetően a set top box vezeték nélkül tud kapcsolódni az internethez.

- Hirdetés -

Hasonló Mesh WiFi eszköz korábban is szerepelt már a Vodafone kínálatában, a Super WiFi-vel azonban az új eszközt szolgáltatásként is biztosítja az előfizetőknek a szolgáltató, ezáltal szakértői segítséget és támogatást is biztosít a telepítéstől kezdve a hálózat üzemeltetésén át a hibaelhárításig. A Super WiFi szolgáltatás felhő alapú öndiagnosztikai rendszert is tartalmaz, mely folyamatosan optimalizálja a kapcsolatot és elosztja a sávszélességet az eszközök között, ezáltal biztosítva a stabilabb adattovábbítást. Ha pedig a későbbiekben gond lenne az internetkapcsolattal, a WiFi Doctor szolgáltatásnak köszönhetően a probléma távolról is lokalizálható, ami jelentősen megkönnyíti a telefonos segítségnyújtást.

Egy előfizetéshez legfeljebb négy készüléket lehet igényelni, melynek köszönhetően egy nagyobb területű lakás vagy családi ház minden pontján biztosítani lehet a lefedettséget. A Vodafone Super WiFi szolgáltatás készülékenként 1700 Ft-os havidíjjal igényelhető, de február 1. és március 31. között mobil és vezetékes előfizetéssel is rendelkező Vodafone One ügyfelek 30% kedvezményben részesülnek az újonnan rendelt jelerősítő szolgáltatás árából.

A szolgáltatás megismerését egy magyar nyelvű bemutató videó is segíti, mellyel könnyedén megérthető, hogyan működik, és milyen előnyöket rejt magában egy Mesh WiFi hálózat. A Super WiFi könnyedén, saját beüzemeléssel is összeállítható, mely az előfizető alap internet szolgáltatástól függően történhet applikáció segítségével, vagy mindössze a párosítandó eszközökön történő néhány gombnyomással.

A Super WiFi-ről bővebb tájékoztatás az alábbi linken érhető el.

Vodafone

NEW technology