Barion Pixel

Az űrmisszió logisztikája: a Gebrüder Weiss szállít eszközöket a rakétaküldetéshez

A Gebrüder Weiss nemzetközi logisztikai vállalat tudományos kísérleti eszközöket szállított a Swedish Space Corporation (SSC) SubOrbital Express rakétaküldetéshez a svéd sarkvidékre, Kirunába. A rakétakilövés tervezett dátuma november 22.

Frank Haas, a Gebrüder Weiss vállalati márkastratégiáért és kommunikációért felelős vezetője elmondta: „Logisztikai szaktudásunkkal támogatjuk a Swedish Space Corporationt, amivel szeretnénk hozzájárulni az űrrepülés további fejlődéséhez. A Gebrüder Weiss számára rendkívül fontosak az olyan jövőbe mutató mobilitási projektek, mint amilyen a rakétamisszió.” A Gebrüder Weiss logisztikai tapasztaltságát egy űrhajós Mars-küldetés szimulációja során Izraelben már tavaly bizonyította.

Thomas Heger, a Gebrüder Weiss logisztikai szakértője így nyilatkozott a kihívásokról: „A 2000 km-es útszakasz mindenképpen kivételes. Kiruna a legészakibb pont, ahová a Gebrüder Weiss kamionjaival valaha eljutott. Az út során saját erőforrásainkra és logisztikai szaktudásunkra tudtunk támaszkodni, ezért kezdettől fogva biztos voltam benne, hogy tökéletesen meg fogjuk oldani a feladatot” – mondta el Heger.

Az űrmisszióról:

Az SSC november 14. és 24. között a Kiruna melletti Esrange rakétabázison hajtja végre a „SubOrbital Express 3 (S1X-3M15)” küldetést, amelynek során 12 kísérletet repítenek az űrbe, hogy megvizsgálják, hogyan viselkednek a súlytalanságban. A rakéta fedélzetén nemzetközi kutatócsoportok által előkészített biogyógyászati, fizikai, csillagászati és biológiai vonatkozású kísérletek fognak zajlani. A misszió célja, hogy ismereteket szerezzen az űrhajósok által a világűrben végzendő kutatásokhoz és munkákhoz, mint például képesek-e az órák ellenállni a rakétaindítással járó gyorsulásnak és vibrációnak? Hogyan lehet az űrhajósok egészségét a világűrben jobban felügyelni?

Gebrüder Weiss

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology