Barion Pixel

Egységes tabletta bevonat

Az IMA Group képfeldolgozó technológiával bővíti a gyógyszeripari szabványokat

Az IMA Active, az IMA Group gyógyszeripari automatizált rendszerek és gépek gyártásával foglalkozó részlege a közelmúltban korszerűsítette folyamatos tablettabevonó megoldását az OMRON nagysebességű színes kamerával és belső világítással felszerelt képfeldolgozó rendszerének telepítésével. Az eredmény: a bevonat egyenletességének rendkívül pontos értékelése, mind az egyes tabletták felületén, mind az összes tablettán együttesen.

Hogy a hagyományos sorozatgyártásról a folyamatos gyártásra térhessen át, a gyógyszeripar folyamatosan olyan technológiai megoldásokat keres, amelyekkel a folyamatok valós időben nyomon követhetők.

A feldolgozó- és csomagolóberendezések tervezésében és gyártásában világszerte vezető szerepet betöltő IMA Group az egyik gyógyszeripari részlegén – az IMA Active-on – belül egyre innovatívabb gépeket fejleszt a szájon át szedhető szilárd gyógyszerformák feldolgozására. Ennek egyik példája a CROMA, egy folyamatos tablettabevonó gép, amely az OMRON képfeldolgozó rendszer telepítésének köszönhetően immár képes a bevonat egyenletességének rendkívül pontos értékelésére, mind az egyes tabletták felülete és mind az összes tabletta egyenletes bevonatának biztosítása érdekében.

Marco Minardi, az IMA Active automatizálási részleg vezetője szerint „A Quality by Design (QbD, Tervezéssel elérhető minőség) koncepció alapvetően olyan elveken alapul, amelyek a kulcsfontosságú jellemzők meghatározásán keresztül meghatározzák a termék és a gyártás kívánt minőségi profilját. Ez azt jelenti, hogy a folyamatos folyamatellenőrzés kulcsfontosságú a termék teljes életciklusa során az egyenletes minőségi szint fenntartásához. Ezért a pontos és leginkább megfelelő biztonsági szintek biztosításához elengedhetetlenek a valós idejű és online felügyeleti stratégiák.”

Omron

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology