Barion Pixel

Egyszerűbb grafikus programozást ígér a Fruitcore Robotics új szoftvere

Új szoftverfrissítéssel készült a Fruitcore Robotics intelligens Horst ipari robotjához. Ez egységes könnyítést ígér a kezdőktől a tapasztalt robotszakértőkig minden felhasználónak, hiszen a horstFX vezérlőszoftver grafikus felületén intuitív módon programozhatnak összetett pályákat – olvasható a roboticsandautomationnews portálon.

A korábban csak szöveges programozásra korlátozott funkció újítása jelentősen lecsökkenti a beállítási időt ipari folyamatok garmadája számára. A frissítés minden eddiginél egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az olyan pályavezérelt folyamatok automatizálását, mint amilyenek a például a ragasztás, lakkozás, összeszerelés és illesztés során előfordulnak.

A grafikus felhasználói felületen történő egyszerű navigálással a felhasználó néhány perc alatt intuitív módon beprogramozhat bármilyen komplex pályát, legyen az íves mozgás vagy kontúr. Az így megtakarított időben még a kódolási ismeretekkel vagy speciális szakértői tudással nem rendelkező felhasználók is könnyűszerrel beállíthatják az alkalmazást.

- Hirdetés -

A szóban forgó fejlesztés nemcsak a felhasználóbarát automatizációt javítja a Fruitcore Robotics digitális technológiáival, más előnyökkel is jár. Az összetett mozgásokat tartalmazó folyamatok ezáltal jobban vizualizálhatók, ami megkönnyíti a folyamatok felügyeletét, és felgyorsítja a hibák felismerését és kijavítását.

A „Komplex pályák a grafikus programozásban” nevet viselő funkció mellett a horstFX további új funkciókkal is büszkélkedik. Ezek közé tartozik többek között a grafikus függvények szöveges programokból történő hívása és a foglalatokkal való könnyebb munkavégzést szolgáló parancsok.

Olyan funkció is elérhetővé válik, ami segít a felhasználóknak, hogy megbízhatóbbá tegyék rendszerüket azáltal, hogy a programok állapotát akkor is rögzítik, amikor a rendszer szünetel.

roboticsandautomationnews.com, NEW technology

NEW technology