Kezdőlap Fémmegmunkálás Értékteremtés minden gyártási fázisban 2. rész

Értékteremtés minden gyártási fázisban 2. rész

70 high-tech gép, két világpremier, a digitalizálásra, az automatizálásra és az additív gyártásra irányuló jövőorientált témakörök. A DECKEL MAHO Pfronten közelgő nyílt napján az integrált folyamatok integrált gyártási megoldásai fognak dominálni.

Automatizálás – Több értékteremtés az integrált automatizálás segítségével

Az automatizált gépek a digitális gyár kulcsfontosságú összetevői, ezért az Ipar 4.0 szerves részét képezik. A gépgyártás iparág digitalizálásának úttörőjeként a DMG MORI ezt a témakört továbbra is a jövő stratégiai fontosságú területének tekinti. Egy közös vállalkozás, a DMG MORI HEITEC támogatja a DMG MORI-t a rugalmas automatizálási megoldások, például a munkadarab-kezelés fejlesztésében és megvalósításában. A palettakezelés automatizálásának szakértelmét a DMG MORI gyártóüzemébe közvetlenül is integrálták. A DMG MORI üzemek és a DMG MORI HEITEC automatizálási szakértelme közötti kölcsönhatás testreszabott, integrált és megbízható megoldást nyújt a felhasználónak, mindezt egyetlen forrásból. A DMG MORI HEITEC kiegészítő szolgáltatásai a rendszer működésétől egészen a konfigurációig terjednek, beleértve a rendszer későbbi módosítását vagy bővítését.

A Robo2Go egy rugalmas szerszámkezelő rendszer esztergagépekhez

A DMG MORI automatizálási szakértelmének legfrissebb példái az esztergagépek rugalmas kezelésére megalkotott 2. generációs Robo2Go és a palettakezelő rendszerek széles választékára. A maximum 12 férőhelyes és 150 kg-os teherbírású PH 150 egy DMU 65 monoBLOCK-ban, a DMU 85 monoBLOCK pedig az új PH 400-zal kerül bemutatásra. A PH 400 egy nagy munkadarabok betöltésére alkalmas 800 kg maximális teherbírású automatizált palettakezelő rendszer DMU gépekhez. A DMU 80 P duoBLOCK és a DMU 90 P duoBLOCK 800 kg súlyú palettákhoz is rendelhető.

ADDITÍV MEGMUNKÁLÁS – Intelligens szoftvermegoldások az optimális folyamatparaméterekért

A fémek additív megmunkálásának területén szerzett több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező DMG MORI neve az innovatív gyártási technológiák és globális szolgáltatások kifejezésekkel forrt egybe. A vállalat portfóliója négy teljes folyamatláncot foglal magába az additív porfúvó és porágyas technológiák területén. Ehhez az integrált kínálathoz a DMG MORI a LASERTEC 3D és LASERTEC SLM sorozat additív berendezéseit egyesíti a megmunkáló központok széles választékával. A generatív gyártás folyamatos továbbfejlesztését a vállalat a legutóbb bemutatott LASERTEC 12 SLM-mel és az OPTOMET innovatív szoftvermegoldással demonstrálta. A DMG MORI Akadémia egy olyan tanácsadói megközelítéssel egészíti ki az ADDITÍV MEGMUNKÁLÁS szolgáltatásainak körét, amelyet kifejezetten erre a technológiai ágazatra alakítottak ki.

A DMG MORI portfólió négy teljes folyamatláncot foglal magába az additív porfújás és porágyas technológiák területén

Mindössze 35 µm-es fókuszátmérővel az új LASERTEC 12 SLM négyszer pontosabb, mint a jelenlegi ipari szabvány. Ez jelentősen finomabb szerkezeti felbontást jelent, amely vékonyabb falvastagságú alkatrészek elkészítését teszi lehetővé. A porágyas berendezés 125 x 125 x 200 mm-es építési térfogatot kínál, amely egyedülálló e pontossági osztály számára. A felhasználóbarát Stealth Design és a LASERTEC 30 SLM 2. generációjából ismert alapanyagcsere-modul – amely kevesebb, mint két órán belüli alapanyagcserét tesz lehetővé – garantálja a magas szintű automatizációt és a magas munkabiztonságot.

Az INTECH-ben szerzett 30%-os részesedéssel a DMG MORI hozzáférést biztosított magának a generatív gyártáshoz szükséges fontos szoftver- és technológiai tudásbázishoz is. Az Indiában, a 3D nyomtatás úttörőjeként számon tartott, és az additív megmunkálás specialistájának számító INTECH az iparághoz kapcsolódó szoftver megoldások szakértője – beleértve az iparágon belül alkalmazott mesterséges intelligenciát is. Ennek az együttműködésnek az egyik első eredménye az új OPTOMET szoftver, amelyet az INTECH a DMG MORI LASERTEC SLM sorozathoz kínál. A program automatikusan kiszámítja az optimális folyamatparamétereket. Ez megkönnyíti a programozást, és jelentősen javítja a felületi tulajdonságokat és az előállított termék anyagtulajdonságait.


Amennyiben élőben szeretné megtekinteni a DMG Mori legújabb megoldásait és innovációit, érdeklődjön az alábbi weboldalon:

Érdeklődés

DMG Mori