Barion Pixel

- Hirdetés -

Forradalmasítják a 3D nyomtatással történő direkt gyártást az új folyékony gyantás alapanyagok

Az additív gyártás jelenlegi felfutó szakaszában a fejlesztések szédületes sebességgel történnek mind a műszaki megoldások mind az alapanyagok tekintetében. A 3D nyomtatás ipari felhasználása a gyors prototípus készítéstől a direkt gyártás irányába tolódik, az új alapanyagok már lehetővé teszik beépítésre alkalmas végtermékek szerszám nélküli gyors elkészítését, ezzel forradalmian új lehetőséget adva az ipari szereplők számára.

Új korszak a műanyag alkatrészek gyártásában

- Hirdetés -

Az utóbbi években az akadozó ellátási láncok miatt az iparban megnőtt az igény a helyben gyártott alkatrészekre, amelyre költséghatékony megoldást nyújthat a házon belüli 3D nyomtatás. A legújabb fejlesztésű folyékony műgyantás alapanyagok már hosszú távú környezeti stabilitással bírnak és felveszik a versenyt a fröccsöntött alkatrészek felületi minőségével és mechanikai tulajdonságaival.

A 3D állomány már nem a fröccsöntő szerszám kiindulási alapja, hanem azonnal végtermék készülhet belőle. Ha figyelembe vesszük a fröccsöntőszerszám horribilis költségét és a gyártási, tesztelési idejét, a műanyag additív gyártás átformálja az iparágat. Számos ötlet poraiban hamvad el, mivel egyszerűen nem éri meg felszerszámozni abból kifolyólag, hogy csupán 100-200 darabra lenne szükség belőle, ezek a projektek a műgyanta alapú technológiával könnyedén megvalósíthatók.

- Hirdetés -

Az új gyártási minőségű, tartós felhasználást biztosító folyékony műgyanták azért fontos fejlesztési terület az additív gyártásban, mert segítségükkel rendkívül részletgazdag, precíz nyomatok készíthetők, így már nem kell kompromisszumot kötni a tartósság és a kiváló felületi minőség között.

A 3D Systems Accura AMX Rigid Black műgyantája nagy áttörést hoz az SLA nyomtatásban, mert segítségével olyan nagyméretű, precíz tárgyak készíthetők, amelyek akár 8 év beltéri és 1,5 éves kültéri mechanikai igénybevételnek is ellenállnak. | Fotó: 3D Systems

A Kvint-R Kft. magyar tulajdonú vállalkozás közel tíz éve foglalkozik ipari additív gyártási megoldásokkal. Jelenleg az ország legszélesebb – kilenc különféle 3D technológiát felölelő – kínálatával rendelkezik. Ez a változatos portfólió és az alapanyagok széles választéka lehetővé teszi számukra, hogy megtalálják az ügyfeleik gyártási igényeinek leginkább megfelelő megoldást.

Kvint-R Kft.

 

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology