Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Forradalmasítják a 3D nyomtatással történő direkt gyártást az új folyékony gyantás alapanyagok

Az additív gyártás jelenlegi felfutó szakaszában a fejlesztések szédületes sebességgel történnek mind a műszaki megoldások mind az alapanyagok tekintetében. A 3D nyomtatás ipari felhasználása a gyors prototípus készítéstől a direkt gyártás irányába tolódik, az új alapanyagok már lehetővé teszik beépítésre alkalmas végtermékek szerszám nélküli gyors elkészítését, ezzel forradalmian új lehetőséget adva az ipari szereplők számára.

Új korszak a műanyag alkatrészek gyártásában

Az utóbbi években az akadozó ellátási láncok miatt az iparban megnőtt az igény a helyben gyártott alkatrészekre, amelyre költséghatékony megoldást nyújthat a házon belüli 3D nyomtatás. A legújabb fejlesztésű folyékony műgyantás alapanyagok már hosszú távú környezeti stabilitással bírnak és felveszik a versenyt a fröccsöntött alkatrészek felületi minőségével és mechanikai tulajdonságaival.

- Hirdetés -

A 3D állomány már nem a fröccsöntő szerszám kiindulási alapja, hanem azonnal végtermék készülhet belőle. Ha figyelembe vesszük a fröccsöntőszerszám horribilis költségét és a gyártási, tesztelési idejét, a műanyag additív gyártás átformálja az iparágat. Számos ötlet poraiban hamvad el, mivel egyszerűen nem éri meg felszerszámozni abból kifolyólag, hogy csupán 100-200 darabra lenne szükség belőle, ezek a projektek a műgyanta alapú technológiával könnyedén megvalósíthatók.

Az új gyártási minőségű, tartós felhasználást biztosító folyékony műgyanták azért fontos fejlesztési terület az additív gyártásban, mert segítségükkel rendkívül részletgazdag, precíz nyomatok készíthetők, így már nem kell kompromisszumot kötni a tartósság és a kiváló felületi minőség között.

A 3D Systems Accura AMX Rigid Black műgyantája nagy áttörést hoz az SLA nyomtatásban, mert segítségével olyan nagyméretű, precíz tárgyak készíthetők, amelyek akár 8 év beltéri és 1,5 éves kültéri mechanikai igénybevételnek is ellenállnak. | Fotó: 3D Systems

A Kvint-R Kft. magyar tulajdonú vállalkozás közel tíz éve foglalkozik ipari additív gyártási megoldásokkal. Jelenleg az ország legszélesebb – kilenc különféle 3D technológiát felölelő – kínálatával rendelkezik. Ez a változatos portfólió és az alapanyagok széles választéka lehetővé teszi számukra, hogy megtalálják az ügyfeleik gyártási igényeinek leginkább megfelelő megoldást.

Kvint-R Kft.

 

- Hirdetés -

NEW technology