Barion Pixel

Három világcéggel szerződik a Nokia a 6G AI interfész létrehozásáért

A Nokia, az SK Telecom, az NTT és a DOCOMO bejelentette, hogy közös erőfeszítéseket tesz az ún. 6G AI-natív légi interfész (AI-AI) kifejlesztésére, ami a vezeték nélküli adatsebesség következő generációjának kritikus fontosságú technológiája lesz, és jelentősen növelheti a hálózati teljesítményt, miközben fokozza az energiahatékonyságot.

Ez az új együttműködés a Nokia, az NTT és a DOCOMO között már meglévő, 6G innovációt célzó kapcsolatra épül. Az SKT csatlakozásával a négy vállalat képes lesz a 6G AI-AI tesztelésének és validálásának hatókörét és léptékét bővíteni, valamint a technológia üzleti felhasználási eseteinek szélesebb körét feltárni. A partneri kapcsolatban kifejlesztett 6G AI-AI rendszereket kiválasztott felhasználási esetek és valós környezeti forgatókönyvek segítségével tesztelik. Ezeket az over-the-air validációs teszteket laboratóriumban és a szabadban is elvégzik, hogy a lehető legjobban szimulálják a valós hálózati eredményeket. Az SKT, az NTT, a DOCOMO és a Nokia együttműködik az AI-modellek teljesítményének javításában, ami nagyban hozzájárul majd a legjobb iparági AI-AI megoldás tanulási modelljeinek kifejlesztéséhez.

A cégek közleménye szerint partnerként egyesíthetik kutatási erőfeszítéseiket, és alapvető szakterületeiket is bevethetik. A Nokia ipari kutatási ága, a Nokia Bell Labs eleve vezető szerepet tölt be a 6G innovációban, míg az SKT-t, az NTT-t és a DOCOMO-t világszerte elismerik a hálózatépítés minden generációjának sikeres bevezetése és amiatt, hogy képesek új üzleti értéket teremteni a fejlett technológiákból.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Ahhoz, hogy a Nokia világszínvonalú 6G rendszert hozzon létre, elengedhetetlen, hogy a 6G-t egy napon bevezető szolgáltatók hozzájárulását is megkapjuk. Az SKT, az NTT és a DOCOMO a világ leginnovatívabb szolgáltatói közé tartoznak, így tökéletes partnerek a jövő hálózatainak megtervezéséhez” – nyugtázta Peter Vetter, a Nokia Bell Labs Core Research elnöke.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology