Barion Pixel

- Hirdetés -

Hyperloop-versenyre betöltve

A Gebrüder Weiss teszi lehetővé a csúcstechnológiás fúrórobot szállítását Svájcból Las Vegasba. Az eszköz a hyperloop megvalósításában játszhat kulcsszerepet, és olyan megoldást ígér, amely a holnap mobilitási igényét elégíti ki.

A Gebrüder Weiss hivatalos logisztikai partnerként nyújt támogatást a svájci Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) „Swissloop Tunneling” kutatócsoportjának. Az ETH csapata részt vesz a hyperloop műszaki fejlesztésében. Az osztrák logisztikai vállalat szárazföldi és tengeri szállítást – a svájci Dübendorfból Las Vegasba – is egyaránt biztosítja számukra, így a kutatócsoport részt vehet a szeptemberi Not-A-Boring elnevezésű versenyen a „Can you beat the snail” fúrórobotjával. A megmérettetés során egy alagutat fognak fúrni a résztvevők, és az nyer, aki a leggyorsabban, illetve legpontosabban hajtja végre a feladatot.

A hyperloop célja, hogy embereket és árukat szállítson, rövidebb távolságokat áthidalva. Az elképzelés szerint a földfelszín alatt vagy felett fognak húzódni a jármű csövei. Ahhoz, hogy az előbbi koncepció valósuljon meg, és ez gazdaságos legyen, a fúrórobotoknak a lehető leggyorsabbnak, kompaktnak és automatizáltnak kell lenniük. Elon Musk a versenyt még izgalmasabbá tette azáltal, hogy meghatározott egy sebességet, amelyet meg kell haladnia a fúrónak.

- Hirdetés -

„Jövőorientált logisztikai megoldások szolgáltatójaként el kell kezdenünk gondolkozni azon, hogy tudjuk biztosítani a holnap teherfuvarozását gazdaságilag megvalósítható feltételek mellett. A hyperloop projekt jelenleg kissé egzotikusnak hat, de megvalósítható megoldásokat kínál a jövő mobilitási igényeire” – mondta Lothar Thoma, a Gebrüder Weiss légi és tengeri szállítmányozásért felelős vezetője.

Stefan Kaspar, a Swissloop Tunneling alapítója és társelnöke ekképpen fogalmazott: „A meglévő személy- és áruszállítási rendszerekre az alternatívakeresés számunkra nem más, mint forradalmasítani az alagútfúrást, valamint elősegíteni a technológia szerepét e téren. A Gebrüder Weiss logisztikai támogatásával egy lépéssel közelebb kerültünk az elképzeléseink megvalósításához.”

Némethi Botond, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology