Barion Pixel

Ilyen az űrkutatás jövője

A TC decemberi konferenciájának vendége – többek között – a Lockheed Martin, az Aerospace, a Rocket Lab és az Amerikai Légierő. Már csak néhány napig lehet kedvezményes jegyet szerezni.

Már csak rövid ideig (magyar idő szerint november 20-án délután háromig) érhetőek el a „TC Sessions: Space 2020” online konferencia early-bird belépői, jelezte oldalán a szervező TechCrunch (TC). Az online technológiai és ipari magazin december 16-17-én tartja a rendezvényt, amely után „nehéz lesz újra földiként gondolkodni”, ígérik. A konferencián napjaink űrkutatóinak krémje ad egymásnak találkozót, nekünk pedig betekintést a legújabb technológiákba és fejlesztésekbe.

A kétnapos tudományos maraton egyik kétségtelenül nagy érdeklődésre számot tartó előadója Kathryn Lueders, aki 28 éve dolgozik a NASA-nál, és jelenleg az emberi űrutazással foglalkozó részleget vezeti. A szakértő arról értekezik majd, hogy milyen esélyei és kihívásai vannak az új technológiáknak, amelyek eljuttatják a Holdra (és talán a Marsra) az első nőt és férfit. Alighanem érdemes lesz többet megtudni az Amazon tervezett műholdprogramjáról is, amit csak szerényen a Kuiper-övről neveztek el. A teljes programról ezen az oldalon lehet többet megtudni.

A belépő ára magyar szemmel borsosnak tűnik (száz dollár fejenként, amiből csoportos kedvezményt adnak, ha egyszerre négyet vesz az ember), de sokan lesznek, akiknek nemcsak szakmai kíváncsiságból, hanem üzletileg is megéri „ott lenni”. Az online konferencián a TC ígérete szerint kiderül az is, hogy az űrtechnológiával foglalkozó cégek hogyan tudnak támogatást szerezni egy olyan szegmensben, ahol az Amerikai Légierő 60 milliárd dollárt készül elkölteni kutatás-fejlesztésre.

- Hirdetés -

„És ez még csak a rakéta csúcsa”, írják, mivel akkor is nagyon érdekes a rendezvény, ha valakit nem pénzügyi célok vezérelnek. A meghívott előadók olyan futurisztikus témákat is tartogatnak a közönségnek, mint az aszteroida-bányászat, a bolygón túli robotika vagy az űrkutatás, az emberi űrrepülés és az űrbéli ellátóláncok jövője.

Gábor János, NEW technology

Érdemes elolvasni
NEW technology