Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ilyen volt a Mach Tech – Ipar Napjai 2019 kiállítás

Az idén megrendezett Mach Tech – Ipar Napjai nemzetközi szakkiállítás-együttes számos érdekességet tartogatott a látogatók számára. Az eseményre rekordszámú érdeklődő érkezett, akik találkozhattak elektronikai cégekkel, fémforgácsolással foglalkozó vállalkozásokkal, az elmaradhatatlan robotikával és még számos iparág képviselőjével. Ez a kiállítás lehetőséget ad arra, hogy testközelből csodáljuk meg a legfrissebb innovációkat.

A NEW technology a kiállításon
A Mach Tech – Ipar Napjai kiállítás azért volt magazinunknak különleges alkalom, mert először vehettünk részt saját standdal ilyen rangos eseményen. A látogatók óriási számát mi is megtapasztalhattuk immár, rengeteg érdeklődő fordult meg nálunk is. Érdekes játékkal vártuk vendégeinket, akik értékes nyereményekkel gazdagodhattak. A kiállítás látogatói nemcsak érdeklődtek, hanem rengeteg cég keresett meg minket kérésekkel, észrevételekkel vagy tervekkel. Számunkra az esemény pozitív visszajelzésekben gazdag volt. Ezúttal nemcsak magazinunk érdekes tartalmával, hanem velünk, szerkesztőkkel is találkozhattak olvasóink, érdeklődőink.

- Hirdetés -

Kulcs: a fiatal közönség megszólítása
A NEW technology Karrier című kiadványunk megjelenése az ipari szakkiállításokon lassan hagyománnyá válik. A tavalyi Automotive kiállításon debütált különkiadásunk nagy sikert aratott, ezért idén már két alkalommal jelenik meg. Az első éppen a Mach Tech – Ipar Napjai kiállítás volt. Az óriási érdeklődésnek köszönhetően az 5000 példányban megjelentetett kiadvány igen népszerű volt. Tehát bebizonyosodott számunkra, hogy érdemes folytatni ezt az irányvonalat. Így az októberi Automotive kiállításon is kezükbe vehetik majd a fiatal látogatók kiadványunkat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Minden , mi szem -szájnak ingere
Nemcsak a látogatottság szempontjából nevezhető sikeresnek az esemény, hanem kiállítói perspektívából is az volt. Az érdeklődők valódi „ipari paradicsomban” érezhették magukat, annyi újdonsággal, érdekességgel találkozhattak. Egy nap nem is volt elég arra, hogy mindent alaposan tanulmányozhassanak. A Lovász Fémforgácsoló Kft. immár 2005 óta mutatja be az általuk forgalmazott termékeket a Mach Tech – Ipar Napjai kiállításokon.

Szolgáltatásaikkal egyedi megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek. A standjuk rendkívül impozáns összhatást keltett: marógépüket például munka közben láthattuk, amint egy fémdarabon dolgozik. A látványos megoldás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, folyamatos érdeklődés övezte a demonstrációt és a céget is. Idén is meglátogattuk a Top Barfeeder Kft. standját, ahol a megszokottól eltérően nemcsak szálvezetőket láthattunk, hanem darálógépet is. Ezt az eszközt az érdeklődők kipróbálhatták, majd a ledarált anyagból készült végterméket is láthattuk – a bemutató rendkívül szemléletes volt. A cég profiljában fémek megmunkálásával foglalkozó gépek kisegítése, hulladékfeldolgozás és egyéb hasznos tevékenységek szerepelnek, melyekkel a partnercégek igényeit szolgálják ki.

A környezettudatosságnak kiemelkedő szerepe van manapság. Az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH példát mutat e témában. Az energiatudatosságra törekedve mérőóráik folyamatosan nyomon követik a fogyasztás alakulását. Továbbá a hagyományos, nagyobb fogyasztású izzókat LED-es megoldásra cserélték, amely nemcsak gazdaságos, hanem környezetbarát is.

A kiállítás számokban
Idén már 20 országból 562 kiállító érkezett Budapestre. Az eseményre több mint 18 ezren voltak kíváncsiak. A Mach Tech – Ipar Napjai kiállítás-együttes mind kiállító-, mind látogatószámát tekintve immár évek óta a legnagyobb ipari rendezvény és az ipar legjelentősebb üzleti eseménye Magyarországon, amelyen jelen van az ipari digitalizáció és az IPAR 4.0 térhódításában résztvevő valamennyi ágazat, a vezérlések tervezőitől a robotgyártókon át az elektronikai és logisztikai vállalatokig.

A kiállítók idén is kiemelt figyelmet kaptak az IPAR 4.0 megoldási lehetőségeinek bemutatásával: a látogatók megismerhették az automatizálásban és az ipari elektronikában rejlő fejlődési irányokat, az egymással kommunikáló intelligens gépeket (M2M), az önbeállító gyártási folyamatokat és a rendkívül hatékony tömeggyártást. Évről évre változnak a kiállítók, de a trend egyértelmű: meredeken nő a robottechnikát bemutató cégek, valamint a gép- és vállalatirányítást, logisztikát segítő szoftvereket bemutatók aránya. Az 562 kiállító idén összesen 1100 tonnányi gépet hozott a Hungexpo négy kiállítási csarnokába.

Első az innováció!
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a megnyitón adták át az év legkiemelkedőbb ipari innovációinak odaítélt nagydíjakat. A nagydíj-versenyre azok a cégek nyújthattak be pályázatot, amelyek valamilyen újdonsággal, innovációs tartalommal rendelkező terméket, szolgáltatást, eljárást, technológiát kínálnak ágazatukban. A beérkezett pályázatokat szakértőkből álló zsűri bírálta el, és összesen hét nagydíjat, négy különdíjat és kilenc elismerő oklevelet osztott ki az indulók között. Számos olyan innovációt tekinthettünk meg a kiállításon, amellyel eddig még nem találkozhattunk. Ezek nagy száma miatt csupán néhányat tudunk kiemelni az alábbiakban.

A 3D nyomtatás – ahogy azt már megszokhattuk – idén is hozott újdonságot. Ezen a területen folyamatos és látványos a fejlődés évről évre. Ezért is érdemes figyelemmel kísérni a FreeDee Nyomdai Szolgáltató Művek Kft. tevékenységét; ők egy rendkívül hasznos újítást mutattak be, a Markforged Metal X fémnyomtató rendszert, amely rövid idő alatt képes bonyolult formákat fémből legyártani, ráadásul alacsony áron. A fáradt olaj újrahasznosítása égetően fontos kérdés környezetünk védelme szempontjából. Sokan a lefolyóba öntik vagy elássák, mások pedig kidobják a szemétbe. A MEVA-HU Kereskedelmi Kft. háztartási használtolaj-gyűjtőedényének alkalmazásával lehetőség nyílik arra, hogy jól elszeparálva, igényesen oldjuk meg ezt a problémát, így egy újabb lépést teszünk környezetünk megóvása érdekében.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology