Barion Pixel

Irodai 3D nyomtató, több mint 500.000 színárnyalattal! VIDEÓ!

Ha mást nem is, azt biztosan megtanultuk a világon végigsöprő koronavírus járványnak köszönhetően, hogy mekkora nehézségeket okozhat egy vállalat életében, ha a beszerzési lánc valamiért megszakad. Ennek számos oka lehet: akár egy beszállító kiesése, egy járvány, az időjárás, vagy akár valamilyen szállítási nehézség. A legkézenfekvőbb megoldás ezek kiküszöbölésére a gyártás házon belül tartása, erre pedig a 3D nyomtatás a legmegfelelőbb eszköz.

A Stratasys GmbH, a világ egyik legnagyobb 3D nyomtató gyártója, a közelmúltban mutatta be legújabb modelljét, a Stratasys J55 3D nyomtatót. A berendezés hatalmas előrelépés a megfizethető, full-color 3D nyomtatás irányába. A Stratasys J55 a PolyJet technológia teljes megbízhatóságát és minőségét nyújtja, viszont irodai vagy stúdió környezetben is alkalmazható, ráadásul kedvező áron. A PolyJet folyamat hasonlít a hagyományos tintasugaras nyomtatásra, de nem egy rétegben helyezi el a „cseppeket”, hanem rétegenként egymás fölé. Az elhelyezett cseppek egy különleges polimer anyagból vannak, melyek UV fény hatására megszilárdulnak. Miután létrejön egy réteg, a gép további rétegeket hoz létre és addig ismétli a folyamatot, amíg az alkatrész el nem készül. Segítségével akár a legbonyolultabb színes textúrák is elkészíthetők.

A J55 3D nyomtató, a Stratasys nagyteljesítményű J8 sorozatához hasonlóan több, mint 500 000 színárnyalatú, Pantone validált, élethű textúrázású és magas minőségű modelleket biztosít Önnek. Egyszerre akár öt alapanyag, valamint egy támaszanyag nyomtatására képes.

Az új Stratasys J55 3D nyomtató óriási segítség lehet kisebb vagy közepes vállalkozások, tervezőirodák számára. Kifejezetten dizájnerek részére alkották, legyenek akár ipari formatervezők, tervezőmérnökök vagy terméktervezők. A berendezés javasolt felhasználási területei az olyan iparágak, ahol a dizájn kiemelkedő szerepet játszik, például fogyasztási cikkek (divatcikk, kozmetika, sportszerek, játék, lábbeli, élelmiszer-csomagolás), fogyasztási elektronika (háztartási kisgépek, irodai és biztonságtechnikai eszközök), autóipar (belső eszközök, kiegészítők).

 

A Stratasys J55 megkönnyíti és lerövidíti a tervezési munkafolyamatot: egyik nap kitalálja, és másnap már kezébe is veheti a kész 3D nyomtatott darabot! Képzeljük csak el, milyen egyszerűvé válhat a prototípustervezés a Stratasys J55 segítségével: a legelső, kezdetleges tervek kinyomtatásához rendelkezésre áll a gazdaságos DraftGrey alapanyag. A következő tervezési fázisban már érdemes színeket és textúrákat adni a modellhez. Az élethű, 3D nyomtatott modell-iterációkkal egyrészt hamarabb kiszűrhetők a tervezési hibák, másrészt segítségükkel hatékonyabban bemutathatjuk a megbízóknak, hogyan fog kinézni a végleges termék. Eddig akár több eszközre is szükség volt a köztes tervek előállításához, így ez sokszor költséges és hosszú folyamat volt.

A Stratasys J55 3D nyomtatót kifejezetten irodai környezetre tervezték, szinte hangtalanul működik, mindenféle szagkibocsátás nélkül. Kompakt méretének köszönhetően könnyen beilleszkedik bármilyen környezetbe, akár a tervezőmérnök asztala mellett is helyet kaphat, nincs szükség számára külön helyiségre. További nagy előnye, hogy könnyen kezelhető, nincs szükség hozzá dedikált személyzetre, akár a tervező maga is könnyedén elindíthatja és koordinálhatja a 3D nyomtatást. Ráadásul a távoli elérés segítségével az irodán kívülről is könnyedén vezérelhetők a nyomtatási feladatok.

A Stratasys J55 technológiai újdonságokban is bővelkedik: ez a világon az első 3D nyomtató, amely statikus nyomtatófejjel, és kör alakú, forgó nyomtatótálcával rendelkezik.

Összefoglalva, a Stratasys J55 3D nyomtató mindent tud, amit a Stratasys csúcskategóriás nyomtatói, viszont kedvezőbb árának, kompakt méretének, zaj- és szagmentes működésének köszönhetően irodákba, tervezőstúdiókba tökéletes választás. Full-color 3D nyomtatás, kompromisszumok nélkül.

A Stratasys magyarországi forgalmazója és hivatalos márkaszervize a VARINEX Zrt. Ismerje meg közelebbről a Stratasys J55 3D nyomtatót, látogasson el honlapunkra: https://bit.ly/Stratasys-J55!

VARINEX Zrt.

Érdemes elolvasni
NEW technology