Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Itt az újabb ipari forradalom? – A 6G fogja felturbózni India gazdaságát

Modi miniszterelnök az indiai függetlenség napi beszédében bejelentette, hogy az ország a 6G-korszakra készül. Kiemelte India eredményeit a mobiladat-csomagok és az internetszolgáltatások terén. A 6G várhatóan százszor gyorsabb lesz, mint az 5G, és forradalmasítani fog számos iparágat, többek között a gyárak automatizálását, az autonóm járműveket és a virtuális valóságot, elmosva a fizikai és a digitális világ közötti határokat – írja az India Today.

Narendra Modi miniszterelnök az újdelhi Vörös Erődből szólt a nemzethez India 77. függetlenségi napján, és azt mondta, hogy az ország hamarosan belép a 6G-korszakba. A miniszterelnök kiemelte továbbá, amellett, hogy India a világ harmadik legnagyobb gazdasága, globális viszonylatban az egyik legolcsóbb mobiladat-átviteli tervezetet és internetszolgáltatást nyújtja.

A közelmúltban a Reliance Jio bejelentette, hogy sikeresen bevezette az 5G mobilszolgáltatásokat India mind a 22 régiójában. Ez azt jelenti: a Jio sikeresen létrehozta a nagy sebességű vezeték nélküli internet alapvető kereteit országszerte különböző rádiófrekvenciák használatával. Ahogy India 5G-képessé válik, a kormány lassan, de folyamatosan a 6G bevezetésére összpontosít, és ez a munka már megkezdődött. Most az a kérdés: mi is pontosan a 6G?

- Hirdetés -

A 6G az 5G után a következő lépés. Azt mondják, hogy a 6G bevezetésével az internet 100-szor gyorsabb lesz, mint a már most is szupergyors 5G. Míg az 5G akár 10 gigabit/másodperc sebességet is elérhet, addig a 6G akár az elképesztő 1 terabit/másodpercre is képes.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

De a 6G többről szól, mint a sebességről. A 6G azért lesz egyedülálló, mert egyetlen eszköz, például a jövőbeli telefonod vagy táblagéped különböző technológiákat használhatna a csatlakozáshoz, akár a földön, akár a levegőben. Ez számtalan gépet és eszközt fog összekapcsolni. A 6G érkezésével elmosódnak a fizikai valóságunk és a digitális tér közötti határok, és valóban forradalmasítja azt, ahogyan élünk, és ahogyan a technológiával kapcsolatba kerülünk.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology