Barion Pixel

Kapacitásbővítő beruházások fejeződtek be a tiszavasvári Quick 2000 Kft.-nél

Raktárakkal, csarnoképülettel és modern eszközökkel bővítette termelési kapacitását az egyedi gyógyszeripari gépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Quick 2000 Kft. Tiszavasváriban. Az összesen több mint 350 millió forint értékű beruházásokat pénteken adták át a Tisza-parti kisvárosban.

Az eseményen Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Magyarország elmúlt évtizedben elért gazdasági eredményeit ismertetve arról beszélt, harminc év után tavaly először emelkedett 4,5 millió fölé a foglalkoztatottak létszáma, az adat az elmúlt tíz évre vetítve 800 ezres bővülést mutat. A munkanélküliek száma jelentős mértékben, a lakossági létszám 3,3 százalékára csökkent, amire a rendszerváltás óta nem volt példa – tette hozzá.

Fontos, hogy a vállalkozások eredményessége és a kormányzati intézkedések révén 2010 óta az átlagkeresetek több mint 80 százalékkal emelkedtek, ezen belül a legnagyobb arányban a legkevesebbet kereső emberek bére nőtt – ismertette az államtitkár. Rákossy Balázs szavai szerint a következő években a magyar gazdaságpolitika fontos célkitűzése többek közt a bérnövekedés megtartása, az adóterhek mérséklése és a családok további támogatása lesz.

- Hirdetés -


 

- Hirdetés -

A vállalkozásokra kitérve az államtitkár kifejtette, tavaly több mint 101 nagyberuházásról született döntés Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a külföldi befektetők is nagy bizalommal vannak a magyar gazdaság iránt.

A következő években mintegy 1700 milliárd forintnyi fejlesztés fog megjelenni Magyarországon, a nagyberuházók jelenléte a beszállítói láncaikon keresztül lehetőséget fog kínálni a magyar kis- és középvállalkozások számára is – fogalmazott.

Az államtitkár a tiszavasvári cégről szólva elmondta, a Quick 2000 Kft. az elmúlt években több mint 510 millió forint értékű fejlesztéspolitikai támogatást használt fel beruházásai megvalósításához és kapacitásainak bővítéséhez.

Nagy Bálint, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, a 140 dolgozót foglalkoztató, 1991-ben alakult családi vállalkozás az összes nagy hazai gyógyszeripari cég számára gyárt egyedi berendezéseket, laborjukban gépeket is fejlesztenek az ágazat számára. A mostani két, párhuzamosan zajló beruházás közül az egyikben egy műhelycsarnokot építettek, valamint lemezmegmunkáló és hegesztőgépeket vásároltak 156 millió forint értékben, ötvenszázalékos hazai és uniós támogatás segítségével.

A másik projekt során egy meglévő raktárt bővítettek ki és gépeket vásároltak összesen 196 millió forintból, amelyből a 100 milliós bankhitel és 50 milliós támogatás mellett önerőt is felhasznált a cég – mondta Nagy Bálint.

Az eseményen köszöntőt mondott Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Román István kormánymegbízott.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2017-ben 1,1 milliárd, 2018-ban pedig csaknem 1,5 milliárd forint volt, adózott eredménye a 2017-es 219 millió forintról 2018-ban 141 millió forintra csökkent.

MTI

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!