Kezdőlap Fémmegmunkálás Komplett szolgáltatás – a partnerek érdekei a legfontosabbak

Komplett szolgáltatás – a partnerek érdekei a legfontosabbak

Az egyre fokozódó piaci versenyben az ügyfelek kiszolgálása erősen felértékelődik. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Lovász Kft. a szerszámkereskedelem meghatározó szereplője és az egyedi szerszámgyártásban kezdi bontogatni szárnyait.  Mindenre kiterjedő szolgáltatásaiknak köszönhetően partnereik hosszútávú együttműködést folytatnak velük. A vállalat célja az, hogy a megkeresésekre minden esetben maximális minőségű megoldást biztosítsanak. Bálint Zoltán, a szerszámkereskedelmi üzletág vezetője mutatta be nekünk a Lovász Kft. szolgáltatásait, és vele beszélgettünk a cég közeljövőben tervezett fejlesztéseiről is.

A szolgáltatások erősítése

Egyre többféle szolgáltatást nyújtunk, az első és legfontosabb számunkra a műszaki tanácsadás. Ha valamilyen feladattal, problémával keresnek meg minket, ezek diagnosztizálása, feltárása után akár konkrét technológiával tudunk megoldást nyújtani. A feladatok ellátásában partnercégünk támogat minket innovatív informatikai és infokommunikációs megoldásaival. Így együttes erővel segítünk ügyfeleinknek, akik számára az a legjobb megoldás, ha komplett szolgáltatást kapnak. A vásárlók részéről igen erős az az elvárás, hogy az új gépük beüzemelése minél gyorsabban megtörténjen konkrét munkadarabok gyártásával, komplett szerszámozással együtt. Emellé természetesen a ciklusidő-számítást is elkészítjük. A Lovász Kft. rendelkezik a megfelelő szoftverekkel, de azok személyre szabott beállításához nem rendelkezik ilyen irányban képzett munkaerővel, ezért bíztuk meg ezzel a feladattal és a közös munkával fejlesztő partnerünket és folyamatosan együttműködünk velük. Náluk ez a szekció költséghatékonyabban működik, és a megrendelőnek nem kell várakoznia, a géppel együtt azonnal megkapja a munkára kész szoftvert is. A partner cégünk gyorsan nyújt megbízható segítséget, általuk mi is sokkal hatékonyabbá válunk. Az együttműködésünk teljes mértékben működőképes: ők megvalósítják a konkrét megoldást, és ehhez társul a mi szakmai, alkalmazástechnikai tudásunk és szerszám portfóliónk; ez a három pillér pedig tökéletesen kiegészíti egymást – magyarázza Zoltán.

„Nem hagyjuk tönkremenni a szerszámokat!”

A szerszámok élettartama meghosszabbítható, mi pedig azért dolgozunk, hogy ez minél eredményesebben megvalósuljon, és minél tovább használhassa mindenki a már bevált eszközét. Az értékesített keményfém-szerszámok utógondozása nagyon fontos részét képezi a szolgáltatásainknak, ezen a téren már négy-öt éve biztosítjuk partnereinknek professzionális megoldásainkat. A Mitsubishi Materials akkreditált élező központja vagyunk Kelet-Közép-Európában. Ez azt jelenti, hogy az érintett térségből több Mitsubishi szerszámot értékesítő disztribútor céggel is dolgozunk együtt. Az általuk értékesített fúró és/vagy maró szerszámokat elküldik nekünk, mi pedig újra élezést követően ellátjuk azokat gyári geometriával. Nálunk a bevonatolási folyamatok is megbízható kezekbe kerülnek, természetesen a megfelelő partnerrel való együttműködésünknek köszönhetően. Nem hagyjuk tönkre menni a szerszámokat, komplett szolgáltatásaink eredményeképpen a lehető leghosszabbá válik a felhasználási idejük – indokolja Zoltán tevékenységük létjogosultságát.

Így kezdődött

Az utógondozás nálunk a fúrók újraélezésével indult öt évvel ezelőtt – kezdi Zoltán nosztalgikusan, – ma pedig már a Mitsubishi összes létező keményfém-maró geometriáját ismerjük, és tökéletesen le tudjuk követni. Ennek köszönhetően bármilyen szerszám utógondozását el tudjuk vállalni, ugyanis tisztában vagyunk azzal, hogy nem csak a Mitsubishi eszközeivel dolgoznak a szakemberek, ezért nyitottak vagyunk más márkák iránt is – büszkélkedik.

Érdemes beszélni az utógondozott szerszámok várható élettartamáról is. Marók esetében előfordulhat, hogy többre képes az élezett szerszám, mint az új, de ez a jelenség fúrók esetében már nem igaz, inkább kevesebb, mint az új szerszámé. Ha nagyon jól körbejárjuk a feladatot, és minden információ a rendelkezésünkre áll, akkor az új szerszáméval egyező lehet a felhasználhatósága. Hangsúlyozom, hogy a jó munkához minden adatnak és megmunkálási körülménynek a rendelkezésünkre kell állnia, csakis akkor tudjuk garantálni a magas minőséget.

A „Lovász” márka a jövő új terméke

Egy teljesen új célt is kitűztünk magunk elé, a „Lovász” brand építését. Ez azt jelenti, hogy elkezdtünk egyedi szerszámgyártással foglalkozni – meséli Zoltán. Még csak a kezdeti szakaszban vagyunk, és nagyon hosszú út vár ránk sok munkával, de egyre fejlődik ez a szekciónk is. Gyulai telephelyünkön folyik a fejlesztés, a tesztelés egy része házon belül, ill. kijelölt partnereinknél. A piaci igények azt mutatják, hogy az egyedi gyártású keményfém marókra és fúrókra komoly igény van. Ezek a szerszámaink jelenleg a kísérleti fázisnál tartanak, számunkra ez kihívásokat, izgalmakat és komoly elvárásokat jelent, melyeknek igyekszünk megfelelni. Folyamatosan tanulunk és fejlődünk, hogy a legmodernebb minőségi megoldásokkal szolgáljuk az ügyfeleinket. A „Lovász” brandet láttatni kell, ezért megújult standdal voltunk jelen az Ipar Napjai – Mach-Tech kiállításon, megújítjuk weboldalunkat is.

Kiélezett piaci verseny

Ebben a piaci környezetben egyre inkább szükséges a saját érdekeink védelme is. Mi mindig a magas hozzáadott értékű termékek eladására koncentrálunk, szolgáltatásainkkal pedig egyedülálló lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek. A saját márkánk építése mellett több gyártó termékével is foglalkozunk, annak érdekében, hogy a ránk bízott feladatokat maximálisan el tudjuk látni. Minden partnerünknek azt mondom, hogy nekünk nemcsak az a célunk, hogy eladjunk egy szerszámot, hanem a hosszútávú együttműködés megteremtése is. Ezért olyan sokszínű a szolgáltatási palettánk.

Szakértő csapat a siker érdekében

A mérnök és szaktanácsadó munkatársak biztosítják a gyors és hatékony együttműködést partnereinkkel. Igyekszünk nem magukra hagyni a partnereinket, folyamatosan konzultálunk, tanácsokkal látjuk el őket, annak érdekében, hogy minél hatékonyabb és gazdaságosabb legyen a termelésük és szerszám felhasználásuk – zárja gondolatait Zoltán.

A Lovász Kft. esetében folyamatos fejlődést láthatunk a szolgáltatások területén is. Műszaki szaktanácsadás esetén alkalmazástechnikai tudással támogatják ügyfeleiket. A szerszámok újraélezésének tekintetében egyedülálló minőséget biztosítanak, és megnövelik a keményfém fúrók és marók élettartamát. Az új cél pedig az egyedi gyártású, „Lovász” márkájú szerszámok értékesítése a piacon, ami óriási várakozással tölt el mindenkit.

A Lovász Kft. idén csatlakozott a Modern Gyárak Éjszakájához.

Némethi Botond, NEW technology magazin