A Stuttgartban megrendezésre kerülő Internationale Ausstellung für Metallbearbeitung (AMB) 2018-ban is robbanásszerű eredményt fog produkálni. A kiállítási terület növelésével még több kiállító és érdeklődő vehet részt az eseményen. A szeptember 18-tól 22-ig tartó rendezvényre több mint 1500 kiállító foglalt kiállítói standot. A látogatók számát az előző kiállításokból kiindulva csaknem 100.000 főre becsülik. A fémmegmunkálás szerelmesei ezeken a napokon kielégíthetik kíváncsiságukat és az óriási területen (120.000 négyzetméter) elhelyezkedő rendkívüli választék egészen biztos, hogy el fogja varázsolni.

A legjobb hely az üzletkötésre
Fejlődő világunkban a kiélezett piaci versenyben nehéz kiigazodnunk, nehéz kiindulási pontot találnunk. Az Európai Unióban egyre magasabb a termelékenység, ezzel együtt pedig egyre nő a bruttó hazai össztermék is. A vállalkozóknak újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. A kiállítás remek lehetőség a technológiai innovációk, a fejlesztések vizsgálatára, illetve az optimális befektetésre és üzletkötésre is. Itt személyesen is megtapasztalhatjuk, hogy hol tart a fémmegmunkálás, milyen jövőt lehet neki jósolni.

A digitalizáció útja
A fémmegmunkálást sem hagyta érintetlenül a modernizáció. Itt is megfigyelhetjük rengeteg iparághoz hasonlóan a digitalizáció betörését és jótékony hatását. A kiállításon most először kerül megrendezésre a „Digital Way” elnevezésű konferencia. Nagyon fontos esemény azok számára, akik ki akarják használni a digitalizációban rejlő potenciált. A költséghatékonyság és forgalmi növekedés elérése mindenkinek a célja. A konferencia arra helyezi a hangsúlyt, hogy a szolgáltatók és a felhasználók minél közelebb kerüljenek egymáshoz és együtt érjenek el sikereket. Az Ipar 4.0 már mindenkinek kopogtatott az ajtaján, már csak az a kérdés, hogy mikor engedjük be.

Az Év esztergályosnője
A kiállításon több díjat is átadnak, többek közt a World Skills Germany, illetve az Év esztergályosnője kitüntetéseket. A sok érdekesség mellett tehát rálátásunk lesz a szakma kiválóságaira is.

Új, átláthatóbb elrendezés
A könnyű eligazodás és az átláthatóság érdekében a csarnokokban elhelyezkedő kiállítók elrendezése is módosult a korábbiakhoz képest.

  • 1. és 3. csarnok: megmunkáló- és befogószerszámok
  • 4. és 6. csarnok: esztergagépek és automaták
  • 5. csarnok: csiszoló és szerszámcsiszoló gépek
  • 8. csarnok: fűrészgépek és daraboló köszörűgépek, felülettechnika, a jelölőrendszerek, a kenés és hűtés, valamint a biztonság- és környezettechnika
  • 7., 9. és 10. csarnok: marógépekkel, lehordó szerszámokkal, méréstechnikával és minőségbiztosítással, valamint rugalmas gyártócellákkal és -rendszerekkel, megmunkálási központokkal, fogaskerékmarókkal és fúrógépek
  • 2. csarnok: vezérlés- és meghajtástechnika, illetve a CAD/CAM/CAE, valamint a gyártószoftverek

Az összes világpiacon fellelhető vezető képviselteti magát, és a látogatók több száz gépet figyelhetnek meg „áram alatt”, élőben.

Némethi Botond
NEW technology magazin

Az AMB2018 és a Landesmesse Stuttgart magyarországi képviselője: 
Seifer Ibolya ügyvezető
Interpress Kiállítások Kft.