Barion Pixel

Liftet is hív, ha kell: új kórházi robottal rukkolt elő a Richtech Robotics

A mesterséges intelligencia (MI) vezérelte szolgáltató robotokra specializálódott, nevadai Richtech Robotics bemutatta legújabb robotját: Medbotot, egy olyan kézbesítő robotot, amely lifthasználatra is képes, és a gyógyszertárak működésének racionalizálására tervezték, a gyógyszerek folyamatos kiszállításával – áll a Robotics & Automation News portálon.

A rendkívüli precizitásra programozott Medbot a rábízott szállítmány megbízható kézbesítésével egyaránt jó hatást gyakorol az egészségügyi létesítmények hatékonyságára, az általános betegellátás minőségére, és a működési költségeket is érzékelhetően redukálja.

A Medbot minden tekintetben példázza a Richtech Robotics hitvallását: kiváló minőségű, stabil robot, amelynek feladata, hogy az alkalmazási környezetében javítsa a dolgozói morált, a robotot használó ügyfelek számára pedig fokozza a hatékonyságot.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A Richtech Robotics folyamatosan igyekszik úttörő megoldásokat kínálni a munkahelyi hatékonysági problémák rendezésére. Olyan rendszereket hozunk létre, amelyek alternatívát nyújthatnak a mindenkori, releváns iparági problémák kezelésére”, nyilatkozta Matt Casella, a Richtech Robotics elnöke. „A vendéglátó és szolgáltatási szektorban elért sikereinken felbuzdulva nem is volt kérdés a számunkra, hogy termékeinket adaptáljuk az egészségügyi szektor, a benne dolgozók és az infrastruktúra feltételeinek javítására”, folytatja a vezető. „Az egészségügyi dolgozók számára évek óta megoldásra váró probléma a napi rutinfeladatok egyszerűsítése, racionalizálása. Erre reagálva, örömmel indítunk útjára egy olyan innovatív eszközt, amely növeli a technológiát alkalmazó kórházak versenyelőnyét.”

A Medbot nem is érkezhetett volna jobbkor. Egyre aggasztóbb méreteket ölt ugyanis a szakképzett egészségügyi és gyógyszertári dolgozók hiánya. Az új robot segítségével a kórházak és klinikák legalább a gyógyszerek kiszállításáról gondoskodhatnak a megbízható, biztonságos és folyamatosan elérhető technológia által, hiszen a Medbot akár 24 órán át – 10 óra folyamatos munkavégzéssel – képes célba juttatni a szükséges gyógyszereket. Ez lehetővé teszi, hogy a gyógyszertári dolgozóknak ne kelljen elhagyniuk munkaidőben a patikát, így a kézbesítés helyett fontosabb, értékteremtő feladatokat végezzenek gyógyszerészként.

- Hirdetés -

Vörös István, Okosipar.hu

- Hirdetés -

NEW technology