A Yamazaki Mazak legújabb CNC forgácsoló megoldása, a MULTIPLEX W-300Y + GL-200, lehetővé teszi a gyártók számára a folyamatos emberi beavatkozásmentes műveleteket, a magasabb termelékenység és a nagyobb hatékonyság jegyében.

Ez a csúcstechnológiás rendszer magában foglal egy két orsós, két revolverfejes gépet, melyet egy nagyon gyors betöltő robottal szereltek fel, így biztosítva a maximális termelékenységet. A dupla orsó segítségével a MULTIPLEX W-300Y + GL-200 egyidejűleg végzi el az első és a második műveletet, így a hagyományos esztergákhoz képest felére csökkenti a ciklusidőt  –  ezáltal még költséghatékonyabbá és versenyképesebbé téve a gyártási folyamatot.

Az új fogasléchajtással felszerelt MULTIPLEX W-300Y + GL-200 75/160m/min gyorsjárati sebességre képes az A/B tengelyen, mely a betöltési/kitöltési időt 25 százalékkal csökkenti; ez a csökkenés az A és B tengely szimultán mozgásának is köszönhető. A GL-200 nagy sebességgel vált a betöltő/kiadó fej pozíciója és a gép tokmányai között, így minimalizálja a ki/betöltési időt. Egy 2-palettás szállítószalag segítségével, mely előlről és hátulról is megközelíthető, a nyersanyag  automatikus működés közben cserélhető.

A nagy mennyiségű munkadarab megmunkálására szánt MULTIPLEX W-300Y mindkét főorsója integrált motorral, valamint egy kifinomult hőkompenzációs funkcióval rendelkezik, mely a folyamatos megmunkálási pontosságról gondoskodik. A nagy pontosságú gép  robottal kiegészítve, magas minőségű alkatrészek automatizált, emberi beavatkozás mentes gyártására képes.

A W-300Y a korábbi modellekhez képest fejlettebb funkciókkal rendelkezik,  többféle megmunkálásra képes, úgy mint a zsebmarás, nagy teljesítményű Y tengelymarás, menetfúrás, alap esztergálás és nagy igénybevételű külső belső átmérő esztergálás. A gép 26kW-os teljesítményű orsóval rendelkezik, valamint nagyobb mértékű gyorsulásra és gyorsjárati sebességre képes az X-, Y-, és Z- tengelyeken.  A VDI revolverfejjel és a közvetlen kihajtású 5000-es fordulatú maróorsóval együtt, ideális a nehéz alkatrészek megmunkálására, nagyobb pontosságot, jobb marási és menetfúrási teljesítményt nyújt, valamint a korábbi modellekhez képest 58 százalékkal kevesebb a vágástól-vágásig eltelt idő.

Ezenkívül az innovatív gépágy a nagy merevségen túl, korszerűsített forgács elvezetést valamint hűtőfolyadék áramlást biztosít, ezzel növelve a forgács eltávolítás hatékonyságát.

A MULTIPLEX W-300Y + GL-200 sorozatot SmoothG vezérlővel látták el, mely páratlanul könnyű kezelést nyújt, és a ciklusidő csökkentésére is hatékony megoldásokat kínál. A kényelmes kezelés érdekében a vezérlő bármilyen pozícióba állítható. Fontos jellemzője az okostelefonokhoz vagy tabletekhez hasonló érintőképernyős kivitel, a párbeszéd-ablakos programozással elérhető marási és esztergálási funkciók, valamint ezek ötvözése a 3D asszisztens funkcióval, amely lehetővé teszi CAD modellek közvetlen beolvasását a Mazatrol programba.

Yamazaki Mazak