Barion Pixel

Megölt egy munkást a raktári robot az éjszakai műszakban

Az eset Dél-Korea Dél-Kjongszang tartományában, egy mezőgazdasági komplexumban történt, és óriási visszhangot kapott, hiszen nem egyértelmű, hogy ki és milyen hibát vétett, ahogy az sem, hogy a robotkar miért végzett a munkással. A BBC beszámolója szerint a tragédia a november 8-ai éjszakai műszakban, egy szenzortesztelés során következett be.

A hírben meg nem nevezett típusú robotkar rakodási feladatokat látott el: paprikával megtöltött ládákat vett le egy futószalagról, majd rendezett raklapokra. A negyvenes éveiben járó dolgozó üzemen kívül próbált elvégezni rajta egy tesztelést, amit két nappal korábban valamilyen szenzorhiba miatt elhalasztottak.

A robot eddig ismeretlen okból megragadta a munkást, felemelte, majd akkora erővel nyomta a futószalaghoz, hogy összetörte az arcát és a mellkasát. A szerencsétlenül járt férfi nem sokkal a kórházba szállítás után életét vesztette. Az eset különösen hátborzongató annak ismeretében, hogy a gépet állítólag jó ideje használta a Kjongszangi Mezőgazdasági Export Komplexum, különösebb hiba és baleset nélkül.

- Hirdetés -

Gábor János, Okosipar.hu

NEW technology