Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Merre tartanak az ipari 3D szkennerek?

Érdekli, mire képesek a legújabb 3D szkennerek és merre tart most a fejlesztésük? Esetleg már dolgozik 3D szkennerrel és szeretné látni, milyen megoldások fogják még hatékonyabbá tenni az ipari célú digitalizálást és mérést a jövőben? Készüljünk együtt a jövőre!

Minden új technológiának kell egy kis idő, amíg megmutatkozik, melyek azok a területek, amelyeken valóban intenzív fejlődést hozhat, akár forradalmasíthat. Az optikai 3D szkennerek a mérnöki visszafejtés, a digitális raktározás, az ellenőrzés és a minőségügyi mérés területén találkoztak össze a testükre szabott kihívásokkal. Az egyre széleskörűbb ipari adaptációval párhuzamosan azonban a felhasználói igények is egyre magasabb szintű megoldások fejlesztésére ösztönzik a gyártókat.

Vajon mik azok a fájdalompontok, amiket a jövő 3D szkennelő szakemberei már hírből sem fognak ismerni?

- Hirdetés -

Jó példa ilyen kihívásra a lézerszkennerek esetében alkalmazott markerek vagy más néven referenciapontok szükségessége, amely megoldására már igazából nem is kell várnunk. A SHINING 3D, a 3D szkennelési technológiák egyik vezető innovátora ugyanis idén novemberben bemutatta a FreeScan Trio kézi 3D szkennert. A 98 lézervonallal dolgozó FreeScan Trio ezzel a világ első olyan lézerszkennere lett, amely képes rámatricázott referenciapontok nélkül, csupán a geometriát követve a gyors és pontos szkennelésre. Ezzel a lézerszkennelés leglassabb részét, a referenciapontok ráragasztását és eltávolítását iktatja ki.

Várható, hogy a jövőben más gyártóknál is megjelennek hasonló megoldások, noha ez csak egy a 3D szkennerek ipari alkalmazásának kihívásai és fejlődési irányai közül. A hazai FreeDee csapata több mint 10 éve dolgozik 3D szkennerekkel és minden évben részt vesznek számos gyártói partnertalálkozón, valamint a legnagyobb kapcsolódó nemzetközi szakkiállításokon (Control, Formnext) is. Ezen tapasztalatok összességére építve egy jövőbe tekintő webinárt hirdettek meg december 7-ére, amely során a 3D szkennerek várható fejlődési irányait fogják körbejárni.

A webinár tematikája:
  • Az optikai 3D szkennerek rövid bemutatása
  • A kihívások, azaz miért NEM szeretünk 3D szkennelni?
  • A legfrissebb 3D szkennerek újításai
  • Az ipari 3D szkennerek fő fejlesztési irányai

Érdemes lehet részt venni a webináron azon szakembereknek, akik már dolgoznak 3D szkenneléssel vagy a technológia által leginkább érintett szakterületek tagjaként várhatóan hamarosan fognak. Regisztráljon Ön is ezen a linken és tekintsünk együtt a jövőbe!

REGISZTRÁCIÓ

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology