Barion Pixel

Minőségszemlélet az átalakuló világrendben

Szeptember 15-16-án rendezték meg az idei Nemzeti Minőségügyi Konferenciát. A gazdasági nehézségek ellenére a kétnapos eseményen mintegy 260-an vettek részt. A fő témának az „Átalakuló világrend – Új kihívásokra új válaszok” témakört választották.

A XXIX. Nemzeti Minőségügyi Konferenciát nyolc kiállító és húsz szponzor támogatta. A szervező, az ISO 9000 FÓRUM Egyesület háttérsegítségét a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt, az Eisberg Hungary Kft.,  a HungaroControl Zrt, és a Pannon-WORK Zrt. biztosította. Az ő segítségükkel tudták megtartani immár huszonkilencedik alkalommal ezt a rendezvényt.

Minőségi konferencia a minőségről

„A pandémia időszakában mi voltunk az egyetlen olyan minőségügyi szervezet Magyarországon, amely fizikálisan is megtartotta éves konferenciáját” – idézi fel az elmúlt két évet Rózsa András, az ISO 9000 FÓRUM Egyesület elnöke. „A nehéz periódust hátrahagyva idén korlátozások nélkül rendezhettük meg a szakmai eseményünket Balatonalmádiban, a Hunguest Hotel BÁL Resortban. A koronavírus-járvány alatt a résztvevőink száma 160-170 főre csökkent, ami idén normalizálódott, s 260 regisztrált személyt fogadtunk.”

2021-ben online platformra helyezték a céglátogatásokat, mivel a Covid-s rendelkezések miatt nem lehetett személyes részvétellel megoldani. Számos vállalat bezárta kapuit a külvilág előtt, ugyanis a járvány következtében elővigyázatosan működtek, akár egy-egy munkatárs megbetegedése is kihívásokat jelenthetett. Az online események szintén nagy népszerűségnek örvendtek, 60-80 tag vett részt rajtuk. Az Egyesület a sikeres virtuális találkozók ellenére úgy döntött, hogy továbbra is a személyes jelenlétre koncentrál.

„Az esetleges akadályok ellenére döntöttünk úgy, hogy tovább folytatjuk a hagyományt, és személyes jelenléttel rendezzük meg a konferenciánkat” – mondja Rózsa András. „Úgy gondoljuk, hogy ilyen formában tudjuk a legkiválóbbat nyújtani a tagságunknak. Az elképzelésünk pedig beigazolódott, hiszen 260 fő vett részt az eseményen, amit sikerként könyvelhetünk el.”

Az ismeretátadás platformja

A Nemzeti Minőségügyi Konferenciák minden esetben a tudástranszfer helyszínéül szolgálnak. Ez a legjobb módja annak, hogy a szakma széleskörűen tájékozódhasson, a jó gyakorlatokat átadhassák egymásnak. A rendezvényre egyetemi előadók, különböző tanácsadók, cégvezetők és szakemberek érkeznek, akik a minőségügyre komoly rálátással rendelkeznek. A résztvevők többek között a folyamat-, lean-, humánerőforrás-menedzsmentről, a digitális transzformációról, a robotok támadásáról, a fenntarthatóságról és még számos érdekes témában hallhattak előadásokat.

„A minőségszemlélet kialakítása és fenntartása rendkívül fontos egy vállalat életében. A vezetés számára olyan szemlélet meglétét szükséges beépíteni, melynek köszönhetően minden téren rendezetten működnek. A konferencia olyan platformot biztosít, ahol egymástól tudnak tanulni a résztvevők, jó gyakorlatokat és tapasztalatokat cserélhetnek” – összegzi Rózsa András.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology