Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Programozható robotokkal és tananyaggal támogat három általános iskolát a Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. minden évben nagy figyelmet fordít arra, hogy kézzelfogható, hatékony formában támogassa a helyi közösségeket. Elektronikai fejlesztésekkel foglalkozó egyik mérnök munkatársuk ötlete nyomán az iskolákat és a korszerű oktatást egy különleges programmal segítik: programozható robotokat és egy évnyi kidolgozott tananyagot biztosítanak három intézménynek. A támogatás alapján elinduló robotika szakkörrel jövőbe mutató, versenyképes tudást adnak át a diákoknak, akiket már fiatal korban megismertetnek az informatikával, programozással és az ehhez szükséges gondolkodásmóddal.

Ebben az évben Budapest XVII. kerületi Gregor József Általános Iskola, a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és a József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola (XX. kerület) részesül az adományban. A nyertes intézmények a robotokat és a tananyagot 2022. szeptember 22-én vehették át.

Veres László, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az átadás alkalmával úgy fogalmazott: „Életünk minden pillanatában ott vannak azok a fejlesztések, amelyek nem jöhettek volna létre nagy tudású, innovatív szellemű mérnökök, valamint a gyártásban dolgozó precíz szakemberek nélkül. Ezért fontos, hogy a majdani mérnökök, műszaki pályán dolgozók tudását, szemléletét megalapozó ismereteket már most elérhetővé tegyük az iskolák számára.”

- Hirdetés -

Tarnai György elektronikai fejlesztési csoportvezető, a program ötletgazdája és a tananyag kidolgozója azt hangsúlyozta: „Tanáraim arra tanítottak, hogy ne csak kapjak az élettől, próbáljak meg adni is. Ezen tanácstól vezérelve dolgoztam ki a robotika tananyagát. A program sikeréhez azonban az is nagyban hozzájárult, hogy a Knorr-Bremse is azonosult ezzel a gondolatvilággal: nagyon sokat ad a helyi közösségeknek.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Karlné Purczeld Erika, a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója elmondta: 115 éves iskolájukban kiemelten foglalkoznak a tehetséggondozással, amelyhez nagyban hozzájárul a Robotika szakkör. „A robotok kezelése nagy mértékben fejleszti a gyerekek problémamegoldó képességeit és a logikus, algoritmikus gondolkodásmódjukat, amire nagy szükségük lesz a jövőben.

Knorr-Bremse

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology