Barion Pixel

Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

- Hirdetés -

Egy koncert-sorozat megszervezése nem könnyű feladat, pláne nem a jelenlegi helyzetben, amikor a koronavírus-járvány miatt korlátozottan lehet csak eseményeken részt venni. A Lounge Group jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik a rendezvényszervezés területén, ezért jöhetett létre a Ratárkoncert-sorozat.

A rutinnal rendelkező, több ágazatban is jártam kommunikációs ügynökség már a járvány kitörésekor felismert a trendet. A hasonló nagyságrendű projektek esetében az integrált szolgáltatást nyújtó ügynökségeket részesíti előnyben a piac. A Lounge Group ezért is hozta létre önálló médiavásárló, kreatív, public relations, közösségi média és rendezvényszervező üzletágát, mely a vállalat szakembereinek köszönhetően a partnerek, megbízók számára is vonzó alternatívát jelentenek. Egy ilyen méretű projekt esetén, amilyen a Raktárkoncert, részben ez az integráltság tudja biztosítani a nemzetközi színvonalú végeredményt.

A szükséges feladatok – a koncertek látványvilágának megteremtése, a felvételek technikai véglegesítése, illetve a program népszerűsítése – egy jól koordinált, integrált folyamatban zajlanak. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a támogatási összeg lehető legnagyobb része a fellépők és az őket segítő technikai háttérszemélyzet díjazását szolgálhassa. A cégcsoport korábban jelentős nemzetközi elismerésekben részesült, hasonlóan összetett feladatok ellátásáért. A rendezvényszervezés világának kiemelkedő szakmai díján, a Global Eventex Awardson két kategóriában is díjazta a Lounge Group munkáját a zsűri, a belföldi turizmust népszerűsítő kampányát pedig a berlini turisztikai világvásár bírálói részesítették arany fokozatú elismerésében. Ez az eredmény jelenti a garanciát, hogy a Raktárkoncertek sorozata a legmagasabb, nemzetközi színvonalon valósuljon meg.

- Hirdetés -

Ezzel támogatják a könnyűzenei ipart

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított koncertsorozat, a Raktárkoncert felvételei már augusztus közepe óta zajlanak. A közönség szeptember 21-étől láthatja teljes egészében a digitálisan közvetített rendezvénysorozatot, de már most óriási az érdeklődés a könnyűzene rajongói részéről.

Raktárak és előadók

A különleges, raktárépületekben készült felvételeken közel 200 előadó áll színpadra, köztük zenei legendák, fesztiválzenekarok és a mulatós zene képviselői, egyenként 45 perces koncertet tartanak. A felvételek helyszíni közönség nélkül zajlanak, kizárólag a technikai személyzet jelenlétében rögzítik az előadásokat. Egy ilyen léptékű produkcióhoz hatalmas zenei, technikai és műsorszórói stábra van szükség. A technikai támogatást és közvetítést az Antenna Hungária Zrt. bonyolítja le megannyi, a magyar könnyűzenei iparágban ismert szakmai csapattal.

A Raktárkoncert-felvételek a mindiGO TV alkalmazásában lesznek elérhetők szeptember 21-étől, minden regisztráló számára ingyenesen. A nyilvánosságra kerülésig sem maradnak tartalom nélkül a zenekedvelők, hiszen a Lounge Group ügynökség által számos értékes tartalom, werkfilmek és apró koncertrészletek már most felkerültek az internetre. A cégcsoport a Raktárkoncert-sorozat látványvilágának kialakítása mellett a koncertfelvételek technikai véglegesítésében és kommunikációjában is oroszlánrészt vállal, amelynek köszönhetően a rajongók bepillantást nyerhetnek a legfrissebb kulisszatitkokba.

A fellépőkről készült fotók, videók, exkluzív tartalmak és a sztárok folyamatosan bővülő listája a raktarkoncert.hu oldalon és a produkció hivatalos Facebook és Instagram oldalán tekinthetők meg.

A  Raktárkocert-sorozat közel 200 fellépőjéből akik már színpadra léptek: Balázs Fecó, Tóth Gabi, Tóth Vera, Demjén Ferenc, Skorpió, Edda, Neoton Família, Charlie, Tátrai Band, Mobilmánia, Radics Gigi, Török Ádám és a Mini, Zorán, Dinamit, Ganxsta Zolee és a Kartel, Magna Cum Laude, Hobo, Hooligans, Emelet, Besh O Drom, Aurevoir, Rúzsa Magdi, Keresztes Ildikó.

A technikai kihívásokról a NEW technology novemberi számában olvashattok majd bővebben.

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!