Barion Pixel

Szeretné látványosan felpörgetni a gyártást?

3D nyomtatással lehetséges!  Bár a technológia nem új (gondolná, hogy már 30 éve van velünk?), folyamatosan megújul, fejlődik, és azok, akik hatékonyan tudják integrálni a gyártási folyamataikba, versenyelőnyre tesznek szert, hiszen javítani, optimalizálni és gyorsítani tudják vele úgy a termékfejlesztést, mint a gyártást általában. Nem beszélve a gazdaságossági aspektusról.

Tényleg nyereségesebb az additív gyártás?

Röviden? Tényleg. A vállalkozásoknak szinte csettintés szerűen kell tudniuk reagálni a sűrűn és kiszámíthatatlanul változó piaci igényekre, feltéve, hogy versenyképesek szeretnének maradni. Ez az alapvetés még csak nem is méretfüggő – ugyanúgy igaz a kisebb tervezőcégekre, mint a nagy, ismert gyártókra. Ha tehát Ön képes bevezetni egy új terméket versenytársai előtt, az így generált, új bevétellel jobban meg tudja őrizni piacvezető szerepét. Ez azonban nem egyszerű feladat, különösen, ha a konkurenciával egy technológiai szinten versenyez és hasonló eljárásokat használ.

Nincs mese: elsőnek kell lenni!

- Hirdetés -

Termékfejlesztési módszertanának bővítése additív gyártással bizonyított eszköz a versenyelőnyhöz jutásban. Drasztikusan csökkentheti az új termékek fejlesztési idejét, lehetőséget ad a tervek optimalizálására, és biztosítja a gyártott termékek megismételhetőségét és piacképességét.

Amennyiben additív gyártásban gondolkodik, a téma elkötelezett szakértőiként és rajongóiként hadd ajánljunk egy új, professzionális 3D nyomtató platformot, ami kompozit anyagok nyomtatására is képes. Ez a piacvezető amerikai gyártó, a Stratasys F-szériája, amelynek FDM (olvasztott huzallerakásos technológián alapuló) 3D nyomtatói közvetlenül, digitális adatokból, gyorsan, egyszerűen és helyben készítenek alkatrészeket és prototípusokat a koncepció ellenőrzéséhez, a tervhitelesítéshez és funkcionális tesztelés céljából is. Ez elsöprő előny a piaci versenyben, ahol gyakran az kerül ki győztesként, aki elsőként tudja a termékét forgalomba hozni.

Mi, a Varinexnél, 25 évvel ezelőtt elsőként hoztuk be Magyarországra a 3D nyomtatást, és nyugodt szívvel állítjuk, hogy ez a technológia felülmúlja a gyártás, illetve a prototípusgyártás hagyományos módszereit, amelyek drága és időigényes modellező megmunkálásra vagy fröccsöntésre alapulnak.

Forrás: Varinex
Az F-széria többek közt képes komplex projekteket is leegyszerűsíteni

Bizonyos geometriákat csak 3D nyomtatással lehet előállítani, a professzionális Stratasys F-széria egyedi és hatékony oldható támaszanyagot használ, ami lehetővé teszi a bonyolultabb kialakításokat és a finomabb részleteket – beleértve a vékonyabb falakat és belső üregeket – és korlátlan tervezési szabadságot biztosít. A könnyű támaszanyag eltávolítási folyamat munkaerőt is megtakarít, így a gyártás produktívabbá és hatékonyabbá válik.

Sokoldalú, variálható tulajdonságú alapanyagok

A sokoldalúság jegyében tervezett nyomtatók többféle alapanyaggal is képesek nyomtatni, amelyek mindegyike speciális tulajdonságokkal bír. Az F-széria gépeihez olyan anyagokból lehet választani, mint pl. a mérnöki felhasználásra szánt PC-ABS, az UV-stabil ASA és a gazdaságos ABS. A Fast Draft üzemmódnak köszönhetően ezek a nyomtatások gyorsabban elkészíthetők.

A fő cél a termelékenység növelése

A Stratasys F-széria 3D nyomtatói számos olyan funkciót kínálnak, amelyek növelik csapata termelékenységét. A GrabCAD Print szoftver lehetővé teszi a nyomtatási sor és több tálca együttes kezelését, így láthatóak az egyes tagok nyomtatási feladatai, kezelhető a nyomtatási sorrend és rangsorolhatják a feladatokat prioritás alapján. A szoftver natív CAD-fájlokat is importál, így könnyebben és gyorsabban juthat el a CAD-modelltől a nyomtatásig. Ezen felül a gépek megbízhatóságot, termelékenységet, konzisztens minőségű, reprodukálható darabokat, valamint nagy alkatrészhozamot garantálnak, akár kétszeresére is gyorsítva a termelési tempót.

A VARINEX 3D TECH BRUNCH-on többet is megtudhat

Milyen előnyökkel járna az Ön számára, ha a termékfejlesztés idejét a felére tudná csökkenteni? Mennyivel lenne hatékonyabb a tervezői és mérnökei munkája, ha elérhető, megbízható 3D nyomtatókkal és egyszerű munkamenettel dolgozhatnának?

Regisztráljon és jöjjön el tavaszi, 3D technológiákat felvonultató 3D TECH BRUNCH programunkra! Nézze meg élőben a kompozit anyagok nyomtatására képes F370CR berendezésünket!

Várjuk 2023. március 30-án, csütörtökön a Sugár Moziban, regisztráljon még ma!

REGISZTRÁCIÓ

Varinex

Érdemes elolvasni
NEW technology