Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

TECHference: ideális platform arra, hogy a cyber-biztonságról beszéljünk

A 2022-es TECHference Ipari konferencia és kiállításon bemutatkozó és előadó cégek közül a Greco Hungary Kft. szakértője úgy véli, ez a platform ideális arra, hogy olyan kockázatokról tájékozódhassanak az ipari automatizációval és innovációval foglalkozó cégek, mint a cyber-biztosítás.

A 17 országban jelen lévő, közép-kelet-európai régióra összpontosító, független nemzetközi biztosítási alkusz a cyber-kockázatok terén az egész európai kontinensről rendelkezik tapasztalatokkal, mondta portálunknak előadását követően Kovács Norbert, a Greco Hungary Kft. biztosítási specialistája.

„Mivel szeretünk speciális kockázatokra fókuszáló biztosítási brókerként gondolni magunkra, a TECHference ideális platform arra, hogy megszólítsuk az ilyen termékek iránt érdeklődő cégeket”, folytatja a szakértő. „Ausztriával összevetve Magyarországot, körülbelül 5-10 éves differencia figyelhető meg. Ausztriában a piac nagy része rendelkezik már cyber-biztosítással, ami hazánkban a nagyobb cégek területére kezd már beszivárogni, a kisebbek esetén kevésbé elterjedt, de fejlődő ágazatról és szolgáltatási szegmensről van szó”, így Kovács Norbert.

- Hirdetés -

A szakértő kiemelte, hogy nemcsak a munkában és a munkavállalók körében, hanem a magánéletben is fontos a cyber-tudatosság. „Ennek érdekében rengeteg típusú oktatás érhető el. Fontos az eljárásrendek vizsgálata. A rendszereket ért támadások több mint 90 százalékát a munkavállalók idézik elő akaratukon kívül, felkészületlenségből adódóan. De ha tudjuk, hogy a rendszereinkben milyen hibák adódhatnak, és azokat hogyan lehet javítani, komoly előrelépést tettünk cyber-biztonság terén. Ezt a folyamatok vizsgálatával, illetve kríziskezelő eljárásrendekkel lehet orvosolni, vagy megalkotni az eljárásrendet arra, hogy krízishelyzet esetén milyen lépést mi kövessen”, zárta gondolatait a konferencián tartott előadását követően Kovács Norbert.

Az idei TECHference november 23-24-én lesz, az inárcsi Flow Hotel****-ben. Kövesd a konferencia híreit és folyamatosan bővülő programját a TECHference.hu-n, illetve a rendezvény LinkedIn oldalán!

Regisztráció

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology