Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

TECHference: így használható a kiterjesztett valóság az iparban

A 2022-es TECHference-en vendégeskedő tradAR-Add-Man Kft. 2019 óta foglalkozik a Taqtile vállalat Manifest szoftverével, mert meggyőződésük, hogy a szakemberhiány és a gyors fluktuáció leküzdésében, valamint az oktatásban és a gépek javításában „nagy szerepe lesz ennek a technológiának” – magyarázta Ágoston Tibor ügyvezető igazgató.

A Manifest egy kiterjesztett valóságban (AR) működő instrukciós és oktató program, és mint ilyen, több okoseszközön, illetve AR-headseten elfut. A tradAR-Add-Man Kft. standján Microsoft gyártmányú HoloLens 2-essel demonstrálták a képességeit, de működik különböző Android és iOS rendszerű okoseszközökön is.

A technológiáról szólva Ágoston Tibor elmondta: a virtuális valósággal ellentétben – ami kiragadja a felhasználót a térből – az AR-alkalmazás átlátszó lencsék közé vetíti be a holografikus üzeneteket. Ezzel a megoldással a felhasználó részese marad a fizikai valóságnak, amelybe digitális elemek kerülnek, és általuk lépésről lépésre kaphat utasításokat az egyes munkafolyamatokról. A távoli operátor számára a térben jelölhet ki (akár karikázhat be) kérdéses pontokat, amelyekhez utasítást vár, például akkor, ha egy gépet kell megjavítani.

- Hirdetés -

Ismerj meg hasonlóan innovatív technológiákat az idei TECHference-en november 23-24-én, az inárcsi Flow Hotel****-ben.

Kövesd a konferencia híreit és folyamatosan bővülő programját a TECHference.hu-n, illetve a rendezvény LinkedIn oldalán!

Regisztráció

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology