Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

TECHference: innovatív rezgésmérő rendszerek az SKF-től

Göde János, az SKF rezgésdiagnosztikai szakértője a vállalat gépállapot-felügyeleti rendszereiből mutatott be egy szeletet a 2022-es TECHference-en. A vállalat színes portfóliójának legújabb termékei közül a vezeték nélküli állapotfelügyeleti technológiát demonstrálta, ami wireless érzékelők segítségével gyűjt rezgésspektrumra és hőmérsékletre vonatkozó adatokat, például csapágyazási helyeken, majd egészen korai stádiumban előre jelzi a várhatóan bekövetkező hibát.

„Ez a rendszer az adott gép és berendezés meghibásodásait előre képes jelezni, így ha folyamatos felügyeleti rendszerbe integráljuk, akkor előre lehet jelezni a problémákat.” Göde János hozzátette: a szenzorok egymással is kommunikálnak, majd egy gateway-en keresztül központi jelfeldolgozó és elemző szoftver felé továbbítják az adatokat. A megoldás az egészen kicsi villanymotoroktól a nagy méretű, akár erőművi berendezésekig alkalmazható.

„A technológiánknak fontos részét képezik a vezetékes rezgésmérő rendszerek, amelyek már nemcsak időszakos, hanem folyamatos méréseket végeznek. Ez olyan helyeken lehet fontos, ahol nem a hiba előrejelzése az első számú kérdés, hanem az, hogy azonnal be lehessen avatkozni, például egy vészhelyzeti gépleállítással, ha probléma lép fel.”

- Hirdetés -

Ismerj meg új ipari innovációkat és üzleti partnereket a 2023-as TECHference-en november 23-24-én, az inárcsi Flow Hotel****-ben!

Kövesd a konferencia híreit és folyamatosan bővülő programját a TECHference.hu-n, illetve a rendezvény LinkedIn oldalán!

Regisztráció

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology