Barion Pixel

„Think Tomorrow” – Beszámoló az SSI SCHÄFER intralogisztikai rendezvényéről

SSI SCHÄFER szakmai nap

November 4-én megrendezésre került az SSI SCHÄFER rendhagyó, zártkörű szakmai napja, amelynek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék, frissen felújított logisztikai laborja adott otthont.

A rendezvény célja az volt, hogy az érdeklődő logisztikai szakemberek, tervezők számukra fontos, naprakész információkat kapjanak az intralogisztika speciális területeivel kapcsolatosan. Kiemelt témáink voltak a magasraktárak technológiája és tűzvédelme, valamint bemutatásra került az e-kereskedelem jelene és jövője.

Örömünkre szolgált újra személyes kapcsolatba kerülni agilis szakemberekkel, jó érzés volt egy valódi kávé és szendvics mellett elemezni intralogisztikai feladatokat, kihívásokat, amelyekkel a mindennapok gyakorlatában találkozunk.

Az SSI SCHÄFER vezető szakemberei igyekeznek kihasználni a lehetőségeket és személyes kapcsolatot létesíteni hasonló rendezvényeken, konferenciákon, amíg azt a pandémiás helyzet lehetővé teszi. Legközelebb az MLBKT kongresszusán lesz hallható, az élelmiszeripari e-kereskedelem logisztikai kiszolgálása című előadásunk, amely oly aktuális napjainkban.

- Hirdetés -

Természetesen cégünk filozófiáját követve a „Think Tomorrow” alapelv keretein belül az on-line térben is kitűnően működik a szakmunka, szerviz és kapcsolattartás ügyfelekkel és partnerekkel, a digitalizáció a jövő, de a november 4-e a személyes találkozásról szólt. Mindannyiunknak szüksége volt erre a szakmai összejövetelre, melyet olyan környezetben rendeztünk meg, amely egy hosszú távú együttműködésnek köszönhetően, a gyakorlati oktatást segítendő, az SSI-SCHÄFER rendszereivel berendezett (LOGIMAT vertikális tároló autómata, raklapos állványrendszer, fényvezérelt komissiózó rendszer) oktató/bemutató terem került kialakításra. A helyszín, a társaság és az előadások komplex egésszé tették a szakmai napot.

Az előadásokat mindvégig igyekeztük interaktívan tartani. Ízelítőként megemlítünk néhány gondolatot az elhangzottakból.

A nagy teljesítményű információs technológiájú, intelligens és hálózatba kapcsolt intralogisztika fontos szerepet játszik a vállalatok jövőbeli életképességében. Döntő fontosságú az intralogisztikai partner iparágspecifikus tapasztalata és megfelelő know-how-ja. Szakértőink személyre szabottan elemzik az intralogisztikai folyamatokat, majd szoftvermegoldásainkkal automatizálják, optimalizálják és vizualizálják azokat. Amennyire azonosak a kihívások számos iparág számára a belső anyagáramlásban, annyira különbözőek és sajátosak a megfelelő megoldási stratégiák.

Fontosnak tartottuk, hogy elmagyarázzuk, mit jelent a Micro-Fullfilment koncepció a gyakorlatban és mely cégek használják sikerrel annak elemeit. Kifejtettük, hogy az MFC-t a kis alapterület és az automatizálás gyors telepítése jellemzi egy sűrűn lakott területen belül, akár egy meglévő kiskereskedelmi helyszínen, akár önálló raktárként. Átfutottunk piaci elemzéseket az MFC piaci potenciálokat bemutatva. Termékeinket és megoldásainkat is felvázoltuk a magasraktáraktól a szoftvereken át egészen a részletezett Micro-Fullfilment Centerekig.

 

Napjaink tervezésének másik sarkalatos témakörét, a magasraktárak technológiáját és tűzvédelmi megoldásait is alaposan átbeszéltük, mind külső, mind belső SSI SCHÄFER szakértők segítségével. Kezdtünk a sprinkler rendszerekkel és bemutattuk az oxy-redukciós megoldásokat, figyelembe véve a különbségeket, előnyöket, hátrányokat beruházási és fenntartási költségeket.

Rendezvényünket igyekeztük úgy megszervezni, hogy az előadások után a helyszínen szakmai konzultációra is lehetőséget biztosítsunk. A koncepció sikeresnek bizonyult hallva a beérkező kérdéseket és az ebéd közbeni személyes beszélgetéseket. Külön köszönetet mondunk külföldi és magyarországi előadóinknak a részvételért. Reméljünk lelkes hallgatóságunkat újra viszont láthatjuk egy hasonló szakmai fórumon az SSI SCHÄFER szervezésében.

SSI SCHÄFER

Érdemes elolvasni
NEW technology