Barion Pixel

Új korszak kezdődik a robotikában

Optimistán a jövőbe

A már megkezdett projektek telepítése folyamatos, és számos vállalat jelezte, hogy a következő hetek leállását és a várható termelési volumencsökkenést a legkézenfekvőbb gyártási folyamataik automatizálására szeretnék használni – nyilatkozta lapunknak Mezei Tamás, a FANUC Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.- Hirdetés -

Hazánkban lassan egy hónapja jelent meg a vírus, ezért nehéz megállapítani, milyen hatást gyakorol a robotika iparágára. Azt viszont hozzátenném, hogy rövid távon a projektek lefolyása lassabbá válik, középtávon azonban nem várunk jelentős visszaesést. A következő évekre vonatkozóan pedig egyértelmű bővülés fogja jellemezni a robotika piacát Magyarországon – hangsúlyozta Tamás.

Ha a múlt évi adatokat nézzük, láthatjuk, hogy jelentős változás nincsen. Nagyszámú projektünk áll előkészítés alatt jelenleg is, de a megvalósításuk kezdésének időpontja több tényezőtől függ, amire nincsen ráhatásunk, hiszen sokkal inkább a makrogazdasági folyamatok határozzák meg ezeket.

Optimistán tekintünk a jövő elé, az elmúlt évek iparági növekedéséhez hasonló fellendülést várunk, és azt, hogy újból kétszámjegyű bővülést tapasztalhatunk majd. Régiónkban kimondottan nagy az ipari robotikában rejlő potenciál, ezért úgy gondoljuk, megalapozott a prognózisunk – magyarázza Tamás.

Folyatás a következő oldalon.

- Hirdetés -

NEW technology