Barion Pixel

Új OMRON TM S sorozatú kollaboratív robotok

Gyorsabb illesztések és kibővített biztonsági funkciók

Az OMRON bejelentette az OMRON TM S sorozatú kollaboratív robotokat, amelyeket számos iparág különböző alkalmazásaihoz terveztek. Ezek a kobotok fejlett hardvereket, kibővített biztonsági funkciókat és tanúsítványokat, valamint új generációs konfigurációs lehetőségeket kínálnak, így könnyebben használhatók, mint valaha.

Válaszul a gyártók fokozott teljesítményre és biztonságra vonatkozó igényeire az emberekkel való együttműködések során, a TM S sorozat négy modellt kínál, 5 kg-tól 14 kg-ig terjedő terhelhetőséggel és 700 mm-től 1300 mm-ig terjedő megfogási távolsággal. Különböző szerelési típusok is elérhetők, beleértve a mobil roboton való használatot egy mobil manipulátor (MoMa) megoldás létrehozásához. Minden kobot hat forgó csuklóval rendelkezik, amelyek ±0,03 mm-es ismételhetőséggel működnek, és hat fokos szabad mozgást biztosítanak 1,1 és 1,4 m/s közötti átlagos sebességgel.

A modellek beépített 1,2M/5M pixeles színes kamerákkal és azok nélkül is kaphatók, illetve a felhasználók opcionálisan 2 GigE 2D kamerát is használhatnak a nagyobb felbontást igénylő alkalmazásokhoz. A J6 csukló, amely a kameracsukló a kobotkar végén, akár 450°/s sebességgel is mozoghat – ami a leggyorsabb az iparágban, és négyszer gyorsabb, mint az előző modell esetén – így támogatva a továbbfejlesztett ellenőrzési műveleteket.

- Hirdetés -

Összesen 31 speciális biztonsági funkcióval, amely közül 12 az új generációhoz készült, ezek a kobotok még biztonságosabbak és készen állnak a biztonsági eszközök és kapcsolók konfigurációinak széles skálájával való integrálásra, anélkül, hogy számos alkalmazásban külső biztonsági vezérlőre lenne szükség. Az OMRON TMS S sorozatú kobotjai alapvetően biztonságosak az emberekkel közös munkaterületeken való működéshez, de a konfigurált sebességek és az alkalmazás kockázatértékelése alapján további biztonsági érzékelőkre vagy egyéb rendelkezésekre lehet szükség.

A TM S sorozatú kobotok megfelelnek az ISO 13849-1 PLd Cat 3 és az ISO 10218-1 biztonsági szabványoknak, és UL/CSA/KC tanúsítványokkal rendelkeznek. A robotok mind a karra, mind a vezérlődobozra (csak AC verzió) IP54-es besorolással rendelkeznek, és olyan védelemmel vannak ellátva, amely alkalmassá teszik őket az ISO 3 tisztatérben való használatra, vagy ahol a munka során használt olajnak lehetnek kitéve.

A csatlakozási lehetőségek közé tartoznak az analóg/digitális jelek, a HDMI, az Ethernet LAN, az USB, az RS232, az Ethernet és a Modbus TCP/RTU master/slave, valamint a PROFINET és az EtherNet/IP további lehetőségei. 100–240 VAC 50–60 Hz-en működnek, az energiafogyasztás pedig a mérettől függően változik. A programozás leegyszerűsödik az új generációs Robot Stick vezérléssel, amely egy érintőképernyős betanító konzollá alakítható. A kézi irányítású programozás és a TMFlow folyamatábra-alapú grafikus programozás a kezdő és a haladó felhasználók számára egyaránt megfelelő.

A kompakt és alkalmazkodó OMRON TM S sorozatú kobotok könnyedén áthelyezhetők a különböző feladatokhoz a beépített kamerák és a tájékozódási pontokon alapuló pozicionálás segítségével. Ezek a kobotok ideálisak a gyárak működésének megváltoztatására az olyan iparágakban, mint a logisztika, a fogyasztói cikkek, az orvosi termékek stb., továbbá felhasználhatók összeszereléshez, raklapozáshoz, gépkezeléshez, csomagoláshoz, rakodáshoz és sok más feladathoz.

Tudjon meg többet az OMRON kollaboratív robotjairól

OMRON

NEW technology