Barion Pixel

- Hirdetés -

Új távlatok a Xerox 3D fémnyomtatási technológiájának

A Xerox Holdings Corporation bejelentette, hogy eladta leányvállalatát, az Elem Additive Solutions-t az ADDiTEC floridai vállalatnak. Ez az additív gyártás szektor „nagy egymásra találásainak” egyik legújabb üzlete. Érdekesség, hogy az adásvétel nyilvánosságra hozatalával csaknem egy évet vártak, ahogyan az is, hogy a pénzügyi részletek nem ismertek – írta a 3Dprint.com.

Az Elem Additive tevékenysége az ElemX technológiára épült, miután 2019-ben felvásárolta a Vader Systems nevű fém 3D nyomtatással foglalkozó startupot. Annak ellenére, hogy az Elem Additive valamennyi tevékenységét leállították, amikor a cégen belüli elbocsátások megkezdődtek, a Xerox képviselete még úgy nyilatkozott a 3DPrint.com portálnak, hogy nem hagynak fel az ElemX folyékonyfém-nyomtatók telepítésével, sem a hozzájuk társuló karbantartási szolgáltatások biztosításával. Ezek voltak ugyanis a Xerox abszolút erősségei.

- Hirdetés -

Bár az Elem Additive tiszavirág életű volt, tény, hogy megelőzte a korát. A cég 2021 februárjában stratégiai partnerségi együttműködést kötött a Naval Postgraduate Schoollal, ami abban csúcsosodott ki, hogy egy bő évvel később az ElemX 3D nyomtató elsőként készített fémalkatrészt az USS Essex tengeri hadihajón. Ez egyúttal irányt szabott, és felgyorsította a haditengerészet e területre koncentráló törekvéseit.

A portál álláspontja szerint a szóban forgó adásvétel úgy a Xerox, mint az ADDiTEC számára előnyös volt. A Xerox ugyanis talált egy olyan céget, amely képes rá, hogy kiaknázza az ElemX platformban rejlő egyedi lehetőségeket. Az ADDiTEC sem panaszkodhat, hiszen a felvásárlásnak köszönhetően immáron az ügyfélkörében tudhatja az amerikai haditengerészetet és a Siemens-et, hogy csak egy-egy példát említsünk.

- Hirdetés -

Mindemellett az ADDiTEC földrajzi elhelyezkedése Floridában szintén elősegítheti az ügyfélkör további bővítését, akár kormányzati támogatású kutatási és fejlesztési területről merítve.

Vörös István, okosipar.hu

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology