Barion Pixel

Ultragyors Tesla töltőkkel bővül az európai hálózat

Az amerikai gyártóval kötött OEM üzlet értelmében az Asda tulajdonában álló EG Group telepíti a 250 kilowattos eszközöket. A kiskereskedelmi cég 2012-ben vált világhírűvé a londoni Heathrow repülőtér első elektromos töltőállomásával. A Teslával kötött megállapodás eredménye egy több tízezer állomásos hálózat kiépítése lesz, szerte az unióban és az Egyesült Királyságban.

Az EG Group közleménye szerint a töltők támogatni fogják a Plug and Charge protokollt, ami egyszerűsíti és automatizálja a fizetést. Az első új töltőegységek várhatóan még az idei év vége előtt forgalomba kerülnek, „evpoint” márkanév alatt, és mind a Tesla iparágvezető technológiáját használják majd. A hardver nyílt hálózati alapon fog működni, ami azt jelenti, hogy minden járművezető hozzáférhet a töltőkhöz, függetlenül attól, hogy milyen márkájú járművel rendelkezik. A terv az, hogy a hálózatukon lévő töltők számát megsokszorozzák, és mindegyik száz százalékban megújuló energiaforrásról működjön.

„Háromirányú stratégiával segítjük az energiaátállással kapcsolatos céljaink elérését. Ezek közé tartozik az EV-töltés, a járműüzemanyagok alternatív formáinak támogatása és a szén-dioxid-kibocsátás szélesebb körű csökkentése – számolt be Imraan Patel, az EG Group stratégiai és üzleti igazgatója. „189 helyszínen már több mint 600 EV-töltőt helyeztünk üzembe, de az evpoint célja az, hogy idővel több mint 20 ezer töltőt helyezzen ki mintegy 3600 saját telephelyre, illetve harmadik felek telephelyeire.”

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology

NEW technology