Barion Pixel

Vállalati átszervezések: több ezer embert épít le a Rolls-Royce

A „mérnöki munka és a biztonsági műveletek egyesítése” jegyében történő átalakítások világszerte érinteni fogják a gyártó irodáit és létesítményeit, ami végül 2000-2500 fős leépítést fog eredményezni a jelenlegi 42 ezres alkalmazotti létszámból. Főleg back office pozíciók megszűnése várható – jelentette be a luxusautó-gyártás mellett Airbus és Boeing motorjairól is híres cég.

„Az új struktúra kialakít egy agilisabb üzletágat, ami jobban ki tudja szolgálni az ügyfeleket, és továbbra is világszínvonalú termékeket hoz létre, illetve tart fenn. Az átszervezés segíteni fogja a Rolls-Royce-t abban, hogy fokozott képességeket építsen ki olyan kulcsfontosságú területeken, mint a beszerzés és az ellátási lánc menedzsmentje, biztosítva, hogy ezek ugyanolyan erősek legyenek, mint a vállalat mérnöki és műszaki kiválósága” – áll a közleményben.

A mérnöki technológiát és a biztonságot a jövőben egyetlen csapat fogja majd össze. Ők fognak felelni a termékbiztonságért, a mérnöki szabványokért, a folyamatokért, a módszerekért és az eszközökért. Ez a vállalat álláspontja szerint lehetővé teszi a mérnöki tehetség és a technológia hatékonyabb felhasználását az egész vállalaton belül. A team vezetője az a Simon Burr lesz, aki jelenleg a polgári repülési és űrhajózási részleg termékfejlesztési, illetve technológiai igazgatója, míg a most regnáló technológiai vezető, Grazia Vittadini 2024 áprilisában távozik.

- Hirdetés -

„Egy olyan Rolls-Royce-t építünk, ami illeszkedik a jövőbe” – nyilatkozta Tufan Erginbilgic vezérigazgató. „Vállalatunk tele van elkötelezett, tehetséges emberekkel, és úgy vélem, hogy ezek a változások lehetővé teszik számukra, hogy nagyobb képességeket építsenek ki olyan területeken, amelyek kulcsfontosságúak hosszú távú sikerünk szempontjából. A cél egy nagy teljesítményű, versenyképes, rugalmas és növekvő Rolls-Royce felépítése.”

Gábor János, NEW technology

NEW technology