Barion Pixel

- Hirdetés -

A Fuji befektet az európai chipalapanyag-ellátásba

A Fujifilm Corp. megkezdte a belgiumi Antwerpenben található elektronikai anyagokat gyártó üzemének 30 millió eurós (kb. 11,2 milliárd forintos) bővítését – írja a vállalat közleményére hivatkozva az eeNews.

A Fujifilm fotorezisztens anyagokat, oldószereket, tisztító- és marószereket, valamint vegyszerellátó rendszereket állít elő a gyárban, és a mostani 4,5 milliárd jen értékű fejlesztés az egyik legnagyobb európai tőkeberuházása a félvezető anyagok ellátási láncában az elmúlt évtizedben.

- Hirdetés -

A Fujifilm Electronic Materials helyi divíziója 210 embert foglalkoztat. A 4000 négyzetméteres bővítési projektnek köszönhetően harmadával nő a kutatás-fejlesztésre használt steril szobák és minőségellenőrző laboratóriumok alapterülete, ezenkívül a gyártócsarnok, valamint a raktár kapacitása is. Utóbbiban többcélú tereket szintén kialakítanak, majd napelemeket is telepítenek a létesítmények mellé, a fenntarthatóbb üzemeltetés jegyében.

A bővítés, ami a tervek szerint 2024 végére fejeződik be, további 25 munkahelyet teremt a termelésben és a laboratóriumokban.

- Hirdetés -

„Az elektronikus anyagok terén az elmúlt évek során világszerte bejelentett átfogó beruházási csomag részeként örömmel tölt el, hogy itt, Európában is növelhetjük képességeinket, amivel kielégíthetjük a félvezetőgyártók világszínvonalú, innovatív technológiai termékek iránt növekvő rövid- és hosszútávú igényeit” – kommentálta a bővítést Tetsuya Iwasaki, a Fujifilm elektronikai anyagokért felelős vezérigazgatója.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology