Kezdőlap Autóipari hírek AUTOMOTIVE HUNGARY – 7. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás

AUTOMOTIVE HUNGARY – 7. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás

2019. október 16-18. között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban

Újra megnyitja kapuit a magyar és közép-kelet-európa járműiparát bemutató komplex fórum, ahol az autógyártás teljes spektruma jelen van, a formatervezéstől a gyártásig, lehetőséget teremtve a meglévő kapcsolatok ápolására és új üzleti kapcsolatok építésére.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY szakkiállítás hét éve azzal a céllal került létrehozásra, hogy a magyar autógyártóktól kezdve a beszállítókon át a kis- és középvállalkozásokig az ipar szakmai szereplői találkozhassanak egymással. A találkozások, együttműködések talán még sosem voltak annyira fontosak az iparágban, mint a napjainkban zajló digitális forradalom során. Az IoT olyan szinten alakítja át a vásárlói szokásokat, a gyártást, a gyártók és beszállítók közötti információáramlást, hogy ezek a folyamatok egyedül már nem menedzselhetőek. Az autóipar szereplőinek még szorosabban kell együttműködniük az oktatási-, és kutatóintézetekkel, hogy ne maradjanak le a fejlesztésekben.

Az kiállítás ismerteti a járműiparra jellemző ágazati mátrixot, amelyben megtalálhatók az elektronika, számítástechnika, szoftver-, gép-, műanyag-, vegyipar és kompozit ipar egyes elemei. Az autógyárak részvételén túl bemutatja az alkatrészgyártókat, gyártási folyamatok és beszállítói szolgáltatások képviselőit, gépjárműipari egységek és rendszerek-, üzemi gyártó berendezések gyártóit, forgalmazóit, rendszerintegrátorokat, valamint az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók képviselőit.

Tavaly 30 országból 10 000 járműipari szakember érkezett a kiállításra, ahol 15 ország 225 kiállítója mutatkozott be. A 4 magyarországi autógyár – Audi, Mercedes, Opel és Suzuki – mellett számos, a saját területén meghatározó cég volt jelen kiállítóként, TIER1-es, TIER2-es és TIER 3-as beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek kollektív standjai várták a látogatókat. A látogatói összetételről és elégedettségről elmondható, hogy az érdeklődők 63%-a döntéshozó vagy részt vesz a döntéshozatalban és a tavalyi látogatók 80%-a tervezi, hogy idén is ellátogat a rendezvényre.

Az esemény mögött széleskörű szakmai és állami támogatás áll, ami lehetővé teszi a magas színvonalú szakmai programok létrejöttét. A kiállítás szakmai partnerei a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). A kiállítás fővédnöke: Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A tervezett programok között idén is szerepel több témájú mérnöki továbbképzés, MAGE – HIPA B2B beszállítói fórum és a mérnökhallgatók számára szervezett TechTogether verseny. A Portfolio és a MAGE Ipar 4.0 konferenciát rendez a kiállításra többek között a digitalizáció, fejlesztési projekt tervezése és megvalósítása, smart factory, horizontális és vertikális integráció köré. Sor kerül Külgazdasági és Külügyminisztérium hazai és külképviselet, Baden-Württember Gazdasági Minisztérium és am-LAB Digitan Innovation Hub konferenciájára, ahol szó fog esni többek közt a német autóiparról, Volvo, mint kiemelkedő globális autógyártóról, robotokkal való munkáról.

Látogasson el az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállításra, mely lehetőséget teremt a meglévő és új ügyfelekkel történő kapcsolatépítésre, munkaerőtoborzásra, a konkurencia feltérképezésére, új értékesítési csatornák és piaci lehetőségek felismerésére, az aktuális és jövőbemutató trendek megismerésére.

Általános információk:

  • Látogatói belépés: III-as kapu
  • Nyitvatartás: 2019. október 16-18.  00 – 17.00
  • Látogatói parkoló: P5 belső parkoló

Regisztráció az ingyenes belépésért:  http://automotivexpo.hu/newtechnology

HUNGEXPO Zrt.
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

AUTOMOTIVE HUNGARY projekt
Tel.: +36 1 263 6088, +36 1 263 6007, +36 1 263 6104
E-mail: automotivexpo@hungexpo.hu
www.automotivexpo.hu