Barion Pixel

Az Amazon beszáll a mesterséges intelligencia bizniszbe – dollármilliárdokat fektet be

Képünk illusztráció!

A Google után az Amazon is befektet az Anthropic nevű mesterségesintelligencia-vállalatba, de jóval többet szán rá, mint a keresőóriás. Az AI-fejlesztő cég 400 millió dolláros befektetésre tett szert a Google-től, de az Amazon ennek a tízszeresével kecsegteti – áll a megállapodásról szóló közleményben.

Mivel az olyan nagy tech cégek, mint a Google, a Microsoft és az Apple mind foglalkoznak az AI-portfóliójuk bővítésével, az Amazon se akar lemaradni, így jelentős összegekkel készül beszállni a – saját megfogalmazása szerint – biztonságos mesterséges intelligenciát fejlesztő vállalatba. Az Anthropicot a ChatGPT-t piacra dobó OpenAI korábbi dolgozói alapították, és megtalálták az eddigi legkomolyabb partnerüket: az Amazon 1,25 milliárd dollárt azonnal invesztál a cégbe, de nyitva hagyja a lehetőséget egy további, 2,75 milliárd dolláros befektetés előtt is.

Az együttműködés részeként az Amazon Web Services (AWS) lesz az Anthropic első számú felhőszolgáltatója, és rendelkezésére bocsátja a saját gyártmányú Trainium és Inferentia mesterségesintelligencia-chipeket is, miközben integrálja új partnere két AI-asszisztensét, a Claude-ot és a Claude 2-t az alkalmazásfejlesztő Amazon Bedrock API-ba. Ez az együttműködés a várakozások szerint támogatni fogja a fejlesztőket abban, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek segítenek a piaci előrejelzések automatizálásában, kutatási jelentések kidolgozásában, új gyógyszerek felfedezésében és oktatási programok személyre szabásában.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

NEW technology